'Hem TS hem Uzungöl kazansın'

Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Trabzonspor'un ve Uzungöl'ün kendileri için iki güzide değer olduğunu, ihalede hem Trabzonspor'un hem de Uzungöl halkının kazanmasını dilediklerini dair bir açıklama yaptı. Türkiye genelinde Uzungöl adını taşıyan en

Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Trabzonspor'un ve Uzungöl'ün kendileri için iki güzide değer olduğunu, ihalede hem Trabzonspor'un hem de Uzungöl halkının kazanmasını dilediklerini dair bir açıklama yaptı. Türkiye genelinde Uzungöl adını taşıyan en büyük inisiyatif olan Uzungöl ve Çevresi Kültür Yardımlaşma Derneği genel başkanı Hasan Yazıcı, ihaleyi yakından izlediklerini belirterek, “Bu ihaleyi elbette başkaları yerine Trabzonspor alsın isteriz. Böyle düşündüğümüzden kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bölgemizde yapılacak ve sürekli gelir getirecek bu projenin Uzungöl'e, bölge halkına ve turizmine de faydaları olsun isteriz. Mesela yıllardır Uzungöl için bir teleferik projemiz var ama gerçekleştiremiyoruz. Bunun yanında Uzungöl halkının doğa konusunda hassasiyetleri var. Bu hassasiyetlere azami dikkat edileceğini biliyoruz. Özetle, burada yapılacak HES projesi Trabzonspor'un olsun, projeden elde edilecek gelirden, Uzungöl bölgesi faydalansın. Uzungöl dünya turizminin gözbebeği ama hala eksiklerimiz var. Bu eksikler bu projede düşünülsün” açıklamasında bulundu.

 

Uzungöl ve Çevresi Kültür Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu Salı günü yapılacak ihaleye hem Trabzonspor hem de Uzungöl penceresinden baktıklarını, ikisini biribirinden ayırmadıklarını ifade ettiler.  

 

Aytekin AKAY / haber61-İstanbul

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri