Gümüşhane'de bir ilk

 Gümüşhane’de Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneğinin (GİKDER) işbirliğinde, Mayıs ayının son haftasında “8.000 SES & 8.000 GENÇ NEFES” sloganıyla 1.Gümüşhane Gençlik, Kültür ve Bilgi Şöleni düzenlenecek. Konuyla ilgil

 

Gümüşhane’de Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneğinin (GİKDER) işbirliğinde, Mayıs ayının son haftasında “8.000 SES & 8.000 GENÇ NEFES” sloganıyla 1.Gümüşhane Gençlik, Kültür ve Bilgi Şöleni düzenlenecek. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, 17-23 yaş arası yaklaşık 8 bin gencin katılmasının beklendiği şölende farklı bilim adamlarının konuşmacı olarak katılacağı sempozyum ve söyleşilerin, fotoğraf sergisi, konserler, müzik dinletileri, proje yarışması, halkoyunları gösterileri gibi etkinliklerin yapılacağını söyledi.
 
Ana teması gençlik olan etkinliklerde Türkiye’nin modernleşmesinde gençlik üzerinde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Nas, “Şehrimiz gençliği için önemli bir etkinlik olacağına inandığımız bu organizasyon kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Her toplumun ömrünü sürdürebilmesi, yarınlarda kendi varlıklarının mücadelesini verebilmesi ve idealinde kurmuş olduğu bir dünyayı gerçekleştirebilmesi için dinamiklere ihtiyaç hisseder.
 
Bu noktada elzem olan dinamiklerden en önemlisi şüphesiz ki gençliktir, bir toplumun en dinamik unsuru olup, geleceği inşa edecek en önemli değerdir. Hiçbir toplum gençliğe sahip çıkmadan ayakta kalması düşünülemez.
 
Bu ve buna benzer etkinliklerle, öncelikli amacımız gençlerimizin akademik, sosyal, bireysel gelişimlerini sağlayarak, sosyal ve toplumsal sorunlara duyarlı, bilim, tarih, ekonomi, sanat ve kültürel sentez içinde istenilen bilgi birikimine ulaşmış, Türkiye ve dünyadaki gelişimleri, değişimleri uzman kişilerin yardımıyla daha sağlıklı analiz edip, bilinçlenmesine katkıda bulunarak, kendine güvenen, insan ilişkilerinde başarılı, ülkemizi çağdaş muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya inanmış, entelektüel birikime sahip, Milli ve manevi değerlere önem verem, sorunların değil çözümün parçası olan, sosyal sorumluluk sahibi idealist bir gençlik oluşturmaktır.” dedi.
 
Nas, Gümüşhane adına önemli olacağına inandıkları 1.Gümüşhane Gençlik, Kültür ve Bilgi Şölenine tüm gençlerimizin beklediklerini belirterek, etkinliğin tüm detaylarını ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri