Evli çiftleri Belediyeye çağırıyor ve...

Trabzon’un Araklı İlçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, belediye hizmetlerinin yanı sıra kendisince geliştirdiği önemli bir “sosyal sorumluluk misyonunu” da beraberinde yürütüyor. Çebi, ilçede aralarında anlaşmazlık olan ve şiddetli geçimsizlik yaşayan, boş

Trabzon’un Araklı İlçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, belediye hizmetlerinin yanı sıra kendisince geliştirdiği önemli bir “sosyal sorumluluk misyonunu” da beraberinde yürütüyor. Çebi, ilçede aralarında anlaşmazlık olan ve şiddetli geçimsizlik yaşayan, boşanmak için mahkemeye başvurmuş çiftleri tespit ederek belediyeye davet ediyor. 
 
Başkan Çebi, 2009 yılında işbaşına gelmesinin ardından bin 198 kişinin nikâhını kıydığını belirten Çebi, “Günümüzde sık sık çiftler arasında anlaşmazlıklar olmaya başladı. Kimi ekonomik, kimi baskı ve şiddet yüzünden ayrılma aşamasına geliyor. Genelde dikkat ediyorum görücü usulü yapılan evliliklerde anlaşmazlıklar daha çok oluyor. Bizim ilçemizde de bu tür ayrılıklar oluyor” dedi. 
 
‘HER ŞEYİ YAPIYORUZ’ 
 
İlçede ayrılmak üzere veya boşanma aşamasına gelen; hatta boşanmak için mahkemeye başvuran çiftleri tespit ederek belediyeye getirttiğini belirten Başkan Çebi, “Belediyenin üst katında bir odayı sırf bu iş için ayırdım. İkna odası da diyebiliriz buna. Burada çiftlerle konuşuyorum. Sorunu öğreniyorum, Ekonomik bir sorunsa halletmeye çalışıyorum. İş bulmasına aracılık yapıyorum. Baskı şiddet varsa, tarafların büyüklerini çağırıp konuşuyorum. Bir evliliği kurtarmak için bazen bir hafta çiftleri ikna etmeye çalışıyoruz. Çoğu da başarılı oluyoruz. Bugüne kadar bu şekilde 200’den fazla evliliği kurtardık” dedi. Başkan Recep Çebi “Bir seferinde görücü usulü bir evlilik oldu, gelin birinci gün evden kaçtı. Razı etmek için bir hafta uğraştım ama olmadı” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri