Elektrik Telleri Yeraltına Alınıyor

Dünya Bankası'ndan ve Enerji Bakanlığı bütçesinden sağlanan kredilerle gerçekleştirilen elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışması hummalı bir şekilde sürüyor. Yeşilırmak Elektrik A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, trafik ve yaya geçişlerini engellem

Dünya Bankası'ndan ve Enerji Bakanlığı bütçesinden sağlanan kredilerle gerçekleştirilen elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışması hummalı bir şekilde sürüyor. Yeşilırmak Elektrik A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, trafik ve yaya geçişlerini engellemeden gerçekleştirilen çalışmalarda bir dönem gökyüzünü kapatan ve hoş bir görüntü bırakmayan elektrik telleri ve direkleri tek tek sökülüyor.

Ordu şehir merkezinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Sırrı Paşa, İsmet Paşa, Kahraman Sağra, Kazım Karabekir, Bucak Fatih ve Fahrettin Önsel caddelerinde tüm hatlar yer altına alındı.

Çalışma yapılan bu alanlarda sadece sokak aydınlatma direkleri bulunacak. Bu güzergahlardaki çalışmalar için bugüne kadar yaklaşık 3 milyon YTL harcama yapıldığı bildirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Ordu'da elektrik tellerinin bıraktığı çirkin görüntüler ortadan kalkacak.

İLÇELERDEKİ ÇALIŞMALAR
FATSA: 2002 yılında 5 milyon YTl ile gerçekleştirilen ihale kapsamında elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları sürüyor. Belediye İmar çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklardaki tüm hatlar yeraltına alınıyor.

PERŞEMBE: 2002 yılında 3 milyon YTL ile gerçekleştirilen ihale kapsamında belediye imar planı uygulamasında değişiklik yapılmayacak yerlerde elektrik hatları yeraltına alındı. Kalan bölümlerin yeraltına alınması çalışmaları sürecek.

MESUDİYE: İlçe merkezindeki elektrik hatlarının yeraltına alınması için 2005 yılında gerçekleştirilen 645 bin YTL'lik ihalenin ardından çalışmalar devam ediyor.

AYBASTI: Halen Merkez cadde ve sokaklarında imar çalışmaları tamamlanan yerlerde çalışmalar devam ediyor. İhale bedeli 2006 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 2 milyon YTL olarak belirlendi.

KABADÜZ: Proje çalışmaları halen sürüyor. İhale bedeli 585 bin YTL olarak belirlendi.

ÇAMAŞ: İhale bedeli 385 bin YTL olarak belirlendi. Proje çalışmaları sürüyor.

ÇAYBAŞI: Merkez cadde üzerindeki hatların yeraltına alınması projesi tamamlandı. Proje bedeli 65 bin YTL olarak belirlendi.

KUMRU: Merkez caddesindeki hatların yeraltına alınması projesi tamamlandı. 2006 yılı fiyatlarıyla 160 bin YTL olarak belirlendi.

ÜNYE: İhale aşamasında olan çalışmanın proje bedeli 13 bin YTL olarak belirlendi. Proje kapsamında ilçedeki tüm hatlar yeraltına alınacak.

KORGAN: İlçedeki tüm hatların yeraltına alınması planlanıyor. Proje ihale çalışmaları halen devam ediyor.

Bu arada Ordu'nun Saraycık, Fatsa'nın Aslancami, Hatipli ve Geyikçeli, Ünye'nin Yenikent, Kumru'nun Fizme ve Korgan'ın Çamlı beldelerinde de elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları sürüyor. Bu beldelerdeki çalışmalara 5 milyon YTL harcanacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri