DSİ 22. Bölge’de taşkın kontrol projeleri masaya yatırıldı

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında devam eden taşkın kontrol tesislerinin son durumu değerlendirme toplantısında ele alındı. Trabzon dahil 5 ilde süren projelerin ilerleyişi ve 2026 hedefleri görüşüldü.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yapımı süren taşkın kontrol tesislerine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bölge Müdürü Fatih Kişi başkanlığında düzenlenen toplantıda Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Giresun’daki projelerde gelinen aşamalar ele alındı.

DEVAM EDEN PROJELERDE SON DURUM GÖRÜŞÜLDÜ

Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya yüklenici firma temsilcileri de katıldı. Devam eden işlere ilişkin sunumların yapıldığı toplantıda, sahadaki ilerleme durumu detaylı şekilde değerlendirildi.

2026 yılına yönelik çalışma hedefleri de masaya yatırılırken, projelerin planlanan takvim doğrultusunda sürdürülmesi konusu istişare edildi.

BAYBURT’TAKİ YATIRIMLAR DA DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda Bayburt’ta yapımı süren taşkın kontrol tesisleri de ele alındı. Kozluk Köyü, Yukarı Dikmetaş Köyü Pöhrenkbaşı Deresi ve yan kolları, Arpalı Beldesi Çoruh Nehri rehabilitasyonu, Bayraktar Köyü ikmali ile Oruçbeyli Köyü 2. Kısım taşkın kontrol tesislerinin mevcut durumları değerlendirildi.

HEDEF: PROJELERİN ZAMANINDA TAMAMLANMASI

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki taşkın kontrol yatırımlarının planlanan takvim doğrultusunda sürdürülmesi ve projelerin hedeflenen sürede tamamlanması amaçlanıyor. Çalışmaların sahada aralıksız devam ettiği bildirildi. 

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri