Bayburt'ta Doğal Alabalık Avı Yasaklandı: Kurallara Uymayanlara Ceza Kapıda

Bayburt’ta doğal alabalık neslini korumak amacıyla av yasağı dönemi başladı. 28 Şubat’a kadar sürecek yasak kapsamında, akarsu ve göletlerdeki tüm alabalık türlerinin avlanması tamamen durduruldu.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, akarsu ve çeşitli göletlerde yaşayan doğal alabalıkların üreme dönemine girmesi nedeniyle av yasağının yürürlüğe girdiğini duyurdu. Ersen, 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğ gereğince, 1 Ekim itibarıyla türün devamlılığını sağlamak adına bu kararın alındığını belirtti.

Yasak 5 Ay Boyunca Devam Edecek

Doğal alabalığın tüm türlerini kapsayan kısıtlamanın süresi hakkında bilgi veren İl Müdürü Ersen, balıkçıların hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı. Bayburt genelinde uygulanacak olan av yasağının 28 Şubat tarihine kadar yaklaşık 5 ay boyunca kesintisiz devam edeceği kaydedildi.

Av Sezonu Açıldığında Limitler Uygulanacak

Yasağın sona ereceği mart ayı itibarıyla avcılığın yeniden başlayacağını ifade eden Selami Ersen, bu dönemde de belirli kuralların geçerli olacağını hatırlattı. Ersen, av sezonu açıldığında bir balıkçının en fazla 3 adet alabalık avlayabileceğini ve alıkonulacak balıkların boyunun en az 25 santimetre olması gerektiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri