"Çok hazin bir durum var"

 Afyonkarahisar'da meydana gelen askeri mühimmat deposundaki patlamada,şehi oğlu Onur Fikret Dülger ve 24 evladımızın görünürdeki katillerinin Eskişehir Askeri Savcısı Yüzbaşı Serhan Bozbaş ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde tutuksuz yargılanmak üzer

 

Afyonkarahisar'da meydana gelen askeri mühimmat deposundaki patlamada,şehi oğlu Onur Fikret Dülger ve 24 evladımızın görünürdeki katillerinin Eskişehir Askeri Savcısı Yüzbaşı Serhan Bozbaş ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını öğrendim.
 
Gencecik evlalarımızın hiç bir bilgisi,deneyimi ve eğitimi olmadan Ordunun kalbi olan bir cephaneliğe sorumsuzca,utanmadan,sıkılmadan sorumlu Subaylar tarafından yatma saatlerinin çoktan geçtiği sırada gecenin karanlığında gönderilmelerinin,sadece denetlemeye hazırlık olarak gösterilmesinin,kamaoyunu kandırmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum.
 
 Bu yasal olmayan gece çalışmasının altında daha farklı,üzeri nedense örtünmek istenen sebepler olduğu hissi sizde de oluşmuyor mu ?
 
Askeri Mahkemenin suç işlediğinden kuşku duyulması nedeni ile 3 Subay hakkında verdiği tutuklama kararını,dosyaya her hangi bir belge ve bilgi koymadan,henüz bu olay ile ilgili bilir kişi raporu açıklanmadan,tutuklamaların neden kaldırıldığını ve bu 3 Subayın nasıl tahliye edildiğini anlamakta zorluk çekiyorum.
 
Bu tutuklu Subayların serbest bırakılmasının kamaoyundan gizlenmesini esefle kınyorum.
 
Bu elim olayın nedenlerini araştırıp tespit etmek Devletin tüm kurumlarının görevi olduğuna inanıyorum.İlk derece mahkemesinin bu elim olayı aydınlatnada yetersz kaldığına inanıyorum.
 
Patlamanın Sayın Başbakanımızın dediği gibi merak saiki bir erin kurcalaması ile meydana geldiğine yukarıda belirttiğim gibi asla inanmıyorum.
 
Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun olayın hemen ardından yaptığı açıklamada %99 sabotaj,ertesi gün %99.5 sabotaj söylemini hepimiz hatırlıyoruz.
 
Ama çok hazindir ki olayın üzerinden 4-5 ay geçmesine rağmen Sayın Kılıçdaroğlu ne bu olayı gündeme taşıdı nede ortaya atmış olduğu yüzdelere sahip çıktı.
 
25 Şehit verdiğimiz Afyonkarahisar Valisi'nin utanmadan hayat devam ediyor demesi ve bu kişinin hala o görevde bırakılmasını esefle kınıyorum.
 
Bu elim olayda Sayın Genelkurmay Başkanımızın duyarsızlığını esef ile kınıyorum.
 
Şehitlerimizin kanlarının yerlerde süründüğü bu korkunç olayın bu kada basitleştirilmesini,olayın katillerinin tutuklanmasını,perde arkasında oynanan oyunların gün yüzüne çıkartılmasını yüce Meclisten yürütmeden ve yargıdan istiyorum.
 
Aksi takdirde İcraa'nın başı Sayın Başbakanıma Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na Sayın Genel Kurmay Başkanıma ve bu olayıa Bakan yüce yargı mensuplarına kul hakkımı helal etmiyorum.
 
Trabzon'un tarihi caddelerinden biri olan Zeytinlik caddesinin adını Şehit Onur Fikret Dülger Caddesi olarak değiştiren Trabzon Belediye Başkanım Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na tüm Belediye Meclis üyelerine bizleri bu şekilde onurlandırdıklarından dolayı saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım. 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri