Cirav: teşvik süresi uzatılmalıdır

Trabzon OSB'de fabrika ve tesisi bulunan girişimciler, sorunları görüşmek üzere toplantı yaptı. Cirav, toplantıda, 3.5 yıl önce uygulamaya konulan teşviklerle bölgede kapasitenin yüzde 70, elektrik kullanımının yüzde 100 arttığını, bin 500 civarında ilave

Trabzon OSB'de fabrika ve tesisi bulunan girişimciler, sorunları görüşmek üzere toplantı yaptı.

Cirav, toplantıda, 3.5 yıl önce uygulamaya konulan teşviklerle bölgede kapasitenin yüzde 70, elektrik kullanımının yüzde 100 arttığını, bin 500 civarında ilave işçinin de istihdam imkanına kavuştuğunu belirtti.

Sanayicinin teşviklerle belli bir yere kadar geldiğini, içinde bulunulan kriz ortamına rağmen önlerini görmeye başladığını anlatan Cirav, ''Bilindiği gibi teşviklerin süresi bu yıl sonunda tamamlanıyor.

Hükümet, şimdiden karar alıp açıklayarak teşviklerin süresini en az 5 yıl daha uzatmalıdır. Sanayicilerimiz içinde bulundukları zor şartlara rağmen üretimi sürdürmenin çabası içindedirler.

Yapılması gereken, başta teşviklerin uzatılması, banka kredilerindeki zorlaştırmaların ortadan kaldırılması ve yeni düzenlemelere gidilmesidir'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri