Bayburt’ta Sırakayalar Şelalesi dondu: 10 metrelik buz sarkıtları oluştu

Bayburt’ta hava sıcaklığının eksi 24 dereceye düşmesiyle Sırakayalar Şelalesi tamamen dondu. Şelalede boyları 10 metreyi aşan buz sarkıtları oluştu.

Bayburt’ta etkili olan dondurucu soğuklar, Sırakayalar Şelalesi’ni buzla kapladı. Kent merkezine 16 kilometre uzaklıkta, Sırakayalar köyü sınırları içerisinde bulunan ve adını bu köyden alan şelale, hava sıcaklığının sıfırın altında 24 dereceye düşmesiyle tamamen dondu.

Dev Buz Sarkıtları Oluştu

Soğuk hava nedeniyle donan şelalede boyları 10 metreyi aşan buz sarkıtları meydana geldi. Oluşan buz kütleleri, bölgeye farklı bir görünüm kazandırdı.

Doğaseverlerin İlgi Odağı Oldu

Her mevsim doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlayan Sırakayalar Şelalesi, bu kez kış manzarasıyla dikkat çekti. Bazı doğaseverler buzla kaplanan şelaleyi fotoğraflarken, ortaya çıkan manzara dron ile de görüntülendi.

Kartpostallık Görüntüler

Şelalede oluşan buz sarkıtları ve donan su akışı, bölgede kartpostallık görüntüler oluşturdu. Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Bayburt’ta Sırakayalar Şelalesi’nin kış manzarası ilgi çekmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri