Bayburt’ta hayvancılığa yüzde 40 devlet destekli yem desteği

Bayburt’ta büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 40 devlet katkılı yem desteği verilecek. Destek başvuruları 12–23 Ocak 2026 tarihleri arasında alınacak.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bayburt Üreticisine Destek, Hayvancılığa Bereket Projesi” kapsamında, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 40 devlet katkılı yem desteği sağlanacak. Proje ile yem maliyetlerinin azaltılması ve üretimin desteklenmesi hedefleniyor.

Başvurular Ocak Ayında Alınacak

Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuruları 12 Ocak – 23 Ocak 2026 tarihleri arasında kabul edilecek. Destek programı sayesinde hayvancılık işletmelerinin üretim kapasitesinin korunması ve verimliliğin artırılması amaçlanıyor.

Destek Oranı Belirlendi

Uygulanacak yem desteğinin yüzde 40’ı devlet katkılı, yüzde 60’ı ise üretici katkılı olacak. Destek, büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerine sahip üreticileri kapsayacak.

Türkvet Kaydı Şartı

Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin Türkvet Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olması gerekiyor. Başvurular, 7 Ocak 2026 tarihi itibarıyla Türkvet sisteminde yer alan hayvan sayıları esas alınarak değerlendirilecek.

Başvurular Kooperatiflere Yapılacak

Üreticilerin destek başvurularını, üyelik şartı aranmaksızın hayvancılık işletmelerinin bulunduğu köye hizmet veren Tarım Kooperatiflerine yapabileceği bildirildi.

Amaç Kırsal Kalkınmayı Güçlendirmek

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu destekle birlikte hayvancılığın güçlendirilmesini, üreticilerin maliyet yükünün azaltılmasını ve kırsal kalkınmaya katkı sağlanmasını hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri