Başkan'a "Çok etkilendik"

11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları ve Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı dolayısıyla Trabzon'a gelen Almanya'nın Dortmund kenti Belediye Başkan Yardımcısı Wilhelm Steitz ve beraberindekiler, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu

11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları ve Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı dolayısıyla Trabzon'a gelen Almanya'nın Dortmund kenti Belediye Başkan Yardımcısı Wilhelm Steitz ve beraberindekiler, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, 11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları ve Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı dolayısıyla Trabzon'a gelen konukları ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Dortmund'daki son görüşmelerinde sonra gerek Gençlik İl Spor Müdürlüğü gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü ile entegrasyon projeleri konusunda çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bunlardan da önemli kazanımlar elde ettik. Dortmund ile kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Sizleri tarih ve uygarlık kenti Trabzon'da ağırlamaktan dolayı sevinçli olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Dortmund Belediye Başkan Yardımcısı Steitz ise Trabzon ile Dortmund arasında sosyal, kültürel ve sportif anlamda işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında iki yıl önce Trabzon'a geldiğini kaydederek, geçen süre içerisinde Trabzon'da meydana gelen değişim ve gelişimin kendisini çok şaşırttığını ve etkilediğini söyledi.

Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür eden Steitz, "Gençlik Oyunlarının açılışından çok etkilendik. Dortmund ile Trabzon arasındaki sanat, kültür ve spor alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla başlatılan görüşmelerde epeyce mesafe alındı. Kutlamalara Belediye Başkanımız Ullrich Sierau da katılacaktı. Rahatsızlığı dolayısıyla gelemedi. Sizlere selam ve saygılarını getirdim" dedi.

Steitz ziyarette Gümrükçüoğlu'na, Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı etkinlikleri çerçevesinde Dortmund'da yapılacak kutlamaların resmi davetiyesini verdi.

Ziyarette Gümrükçüoğlu ve Steitz birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri