Bakan Özak belediyeyi eleştirdi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, parti ve hükümet olarak Trabzon'da çok önemli icraatlara imza attıklarını ifade ederken, Trabzon Belediyesi'ni yeterli hizmet yapmamakla eleştirdi. AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantıs

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, parti ve hükümet olarak Trabzon'da çok önemli icraatlara imza attıklarını ifade ederken, Trabzon Belediyesi'ni yeterli hizmet yapmamakla eleştirdi.

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Bayındırılık ve İskan Bakanı Faruz Nafiz Özak, .Trabzon Belediyesi'nin çalışmalarını gördükçe üzüldüklerini belirterek "Trabzon Belediyesi kaynak olmasına rağmen gerekli yatırımları yapamadı, elindeki kaynağı verimli kullanamadı. Trabzon adına üzülüyoruz. Zağnos Projesi'ni söylemeden biz 200 trilyonluk proje yaptık. Sahil Yolu geçerken milyar dolarlar harcarken, CHP 'buradan sahil yolu geçmez 100.yıl heba oluyor' dedi. Matematik bilmiyorlar. Yeşil alan 20 kat arttı. Bu ufukla ilgilidir. Konya Belediyesi 10 bin öğrenciye eğitim bursu veriyor. Trabzon Belediyesi'ni araştırdık, 11 öğrenciye burs vermemiş. Sosyal belediyecilik anlayışı nerede? Herkes her işi yapamaz. Bunlar muhalefet. Aslında sol güçlü olmalı yüzde 30'luk sol Türkiye'yi ayağa kaldırır. Doğruların karşısında dik durur, türbanı da çözersiniz, Anayasa'yı da çözersiniz. '2B'yi çözeceğim' diyen CHP meclise geldiğinde milletvekillerine 'içeri girmeyin' dedi" diyerek tepkisini dile getirdi.

Trabzon'da 60'dan fazla açılış yaptıkları dile getiren Bakan Faruk Nafiz Özak "Trabzon'da 60dan fazla açılış yaptık. İnanılmaz işler yaptık. Ankara'dan bir çizgi çekin kuzey doğusunda en verimli hastane KTÜ Tıp Fakültesi'dir. Trabzon Belediyesi'ne 5,5 trilyon para verdik. Yine vereceğiz. İstesin cesur olsun yüzde 9 faizle vereceğiz. Korkmasın, biz icraat partisiyiz. Trabzon'da çok önemli hizmetler yaptık. Trabzon Belediyesi Soğuksu'da 10 liralık çalışma yapmadı. 'Param yok' diyorlar. Para istedikleri kadar var ama kullanamıyorlar. Liyakata saygı duyulmalı. İş ehline teslim edilmeli. Bu benim arkadaşımdır orda otursun derseniz Türk milletine yazık edersiniz" diye konuştu.

Bakan Özak, 29 Mart 2009 yerel seçimlerde 2 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacağına dikkat çekerek gençlere güvendiklerini sözlerine ekledi.
AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta ise Trabzon Belediyesi'nin hizmet yönünden sınıfta kaldığını ifade ederek hükümet olarak Trabzon'a yapılan yatırımlara her zaman destek çıktıklarını anlattı. Mevcut belediyenin Trabzon'a yeterince hizmet veremediğini iddia eden Balta " Hükümet olarak Trabzon'a yapılan yatırıımlara hep destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hizmeti engellemeye çalışanları da hain ilan ediyoruz. Sadece sevgiyle iş bitmiyor, çalışmak ve halka hizmet etmek gerekir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri