Ayder’den Huser Yaylası’na teleferik planı: Trafik yükü azalacak, turizm çeşitlenecek

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder Yaylası ile Huser Yaylası arasında yaklaşık 5 kilometrelik teleferik hattı planlandığını açıkladı.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder Yaylası’ndan Huser Yaylası’na teleferik sistemi planlandığını duyurarak “Hem gidişi rahatlamak ve o destinasyonu turizm destinasyonu alanına ilave edebilmek için Ayder’in merkezinden Huser’e teleferik hattı planlıyoruz" dedi.

Rize’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylası’ndaki trafiği rahatlatmak, yayla giriş ve çıkışında ring görevi görebilecek ve yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Huser Yaylası’na ulaşmak isteyenlerin hizmetine sunulacak teleferik sistemiyle ilgili planlama çalışması başlatıldı. Çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, “Ayder’de, otoparktan Ayder içerisinde transfer için bir teleferik hattı düşünülüyor. Oradan da Huser’e ki orası bizim en değerli yerlerimizden bir tanesi. Binlerce insan Huser’e gün batımını izlemeye çıkıyorlar. Oradaki hem gidişi rahatlamak ve o destinasyonu turizm destinasyonu alanına ilave edebilmek için Ayder’in merkezinden Huser’e teleferik hattı planlıyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri