Artvinliler Trabzon'da coştu

Trabzon Artvinliler Derneği bir gecede üç etkinlik birden düzenledi.KTÜ Sahil Tesislerinde düzenlenen gecede ayrı bir coşku yaşanırken yaklaşık 500’e yakın KTÜ’de okuyan Artvinli öğrencilerde iki farklı eğlence mekanında gönüllerince eğlendiArtvin’in Düşm

Trabzon Artvinliler Derneği bir gecede üç etkinlik birden düzenledi.KTÜ Sahil Tesislerinde düzenlenen gecede ayrı bir coşku yaşanırken yaklaşık 500’e yakın KTÜ’de okuyan Artvinli öğrencilerde iki farklı eğlence mekanında gönüllerince eğlendi

Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 91.yıldönümü etkinlikleri kapsamında KTÜ’de gerçekleşen geceye tulum, davul ve zurna damgasını vurdu.

Trabzon Artvinliler Derneği’nin düzenlediği ve 400 kişinin katıldığı geceye ilgi çok büyük olurken tulumun sesine dayanamayan Artvinliler davul-zurnanın da eşlik etmesiyle horona doydular.

KTÜ Sahil Tesislerinde Trabzon Artvinliler Derneği tarafından düzenlenen geceye başta Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal olmak üzere, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Arsin ve Yomra Kaymakamı Salih Altun, Trabzon eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan,AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sait Gürsoy, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, DSP Parti Meclis Üyesi Av.Sibel Suiçmez, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata, Türk-İş Trabzon Temsilcisi Hasan Basri Hatipoğlu ve yönetim Kurulu Üyeleri, TESOB Yönetim Kurulu, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher, Bölge müdür yardımcısı Şükrü Demir, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Recep Nişancı, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Sadık Şahin,

KTÜ Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Hulisi Acar, Prof.Engin Yenilmez birlikte KTÜ’de görev yapan diğer Artvinli öğretim Üyeleri, siyaset, esnaf, basın ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. 

2010 yılında kurulan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi bu anlamlı günde Trabzon’da yaşayan Artvinliler olarak bir araya gelmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek “Karadeniz de aynı gemin içindeyiz. Hepimiz aynı tavanın balıklarıyız.Hem Trabzon’un hem de Artvin’in kurtuluş coşkusunu bir arada yaşadık.Bize bu topraklarda yaşama şansını veren atalarımıza-şehitlerimize şükran ve minnet borçluyuz” dedi

Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan gecede yaptığı konuşmada "Artvin insanın çalışkan-kültürlü ve eğitimli insanlar olduğunu belirterek bu özeliklerini her yerde gösteren hemşerilerimizle Trabzon’da aynı çatı altında yaşamak bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Aslen Artvin Şavşat’lı olan Arsin-Yomra Kaymakamı Salih Altun da 7 Mart 1921 tarihinde serhat şehri Artvin’in tutsaklıktan kurtulduğu gün olduğunu belirterek gecede emeği geçen dernek yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğlenceye geçildi. Artvin’in yöresel çalgısı tulum eşliğinde sahneye çıkan Artvinliler gönüllerince eğlendi. 

Daha sonra sırayı davul-zurna ekibi aldı. Birbirinden güzel türküler söyleyip halaylar çeken Artvinliler geç vakitlere vur patlasın çal oynasın bir gece yaşadı. Gecenin sonunda yapılan çekilişle bir kişiye iki çeyrek altın, Artvin’i anlatan CD lerin yanı sıra Artvin gezisi çıktı.

Sepetteki tüm çikolataları alarak derneğe jest yapan ve hediyeyi kazanan kişinin Trabzon Yomra’dan olması gecenin ayrı güzelliğiydi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri