Artvin yolunda karla mücadele aralıksız sürüyor

Ardahan’dan Artvin’e ulaşımı sağlayan Sahara mevkisi ile Ilgar Dağı’nda etkili olan kar ve tipi nedeniyle karayolları ekipleri yoğun çalışma yürütüyor.

Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi, Artvin bağlantısını sağlayan yüksek rakımlı kara yollarında ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri, Ardahan-Şavşat kara yolunun Sahara mevkisi ile Türkgözü-Posof-Damal kara yolunda karla mücadele çalışması başlattı.

Artvin bağlantısında yoğun kar etkisi

Kenti Karadeniz’e bağlayan Ardahan-Şavşat kara yolunun 2 bin 470 rakımlı Sahara mevkisi ile Türkgözü Gümrük Kapısı’na geçiş sağlayan Türkgözü-Posof-Damal kara yolunun 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı kesiminde kar ve tipi ulaşımda aksamalara yol açtı.

Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, söz konusu güzergâhlarda ulaşımın aksamaması için kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Yol genişletme çalışmaları da sürüyor

Ekipler, karla mücadelenin yanı sıra yol genişletme çalışması da yürütüyor. Yetkililer, sürücülerden yüksek kesimlerde dikkatli olmalarını, kış lastiği ve zincir bulundurmalarını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri