Akyazı projesi hayal mi ?

Yaklaşan Yerel seçimler öncesi Ak Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na destek vermek için Trabzon'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon ve Trabzonsporluları yakından ilgilendiren Akyazı spor kompleksi ile ilgili olarak t


Yaklaşan Yerel seçimler öncesi Ak Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na destek vermek için Trabzon'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon ve Trabzonsporluları yakından ilgilendiren Akyazı spor kompleksi ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulundu.

Akyazı spor kompleksi için çalışmaların devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan “Akyazı spor kompleksi alt yapısı hazır, orada 35-40 bin kişilik bir stadyum yapılacak. Bu stadyumu yapmak için Özel sektör aranıyor. Avni Aker Stadyumu ve etrafındaki yerler karşılığında burayı yapacak firmalar aranıyor. Trabzonspor yönetimiyle de görüştük, bilinen bir ifade ile kat karşılığı yani Avni Aker Stadyumu, kapalı spor salonunun verilmesi karşılığında orayı yapacak özel sektör firmalar aranıyor. Bu konuda Trabzonspor yönetimiyle de görüştük” dedi.

Sadri Şener ne demişti.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bundan yaklaşık 3.5 ay önce (25 Ekim 2008) tarihinde, Trabzonspor'un Olağan Divan genel kurul toplantısında Akyazı spor kompleksi ile ilgili olarak yaptığı konuşmada “Akyazı Projesi'nin başlamasını ve bitirilmesini bizlerde çok isteriz. Ortada bir gerçek var bu projeyle ilgili olarak içinde bulunulan kriz ortamında hiçbir firma Akyazı Projesi'ni yapmak için talip olmaz. Şuana kadar da talip olan bir firma yok” demişti.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener konuşmasında “Bu proje devlet tarafından yapılmalıdır. Bunu Başbakan'a da yaptığımız görüşmelerde ilettim” şeklinde de açıklamalarda bulunmuştu.

Başbakan İlk sözü 20 Temmuz 2007'de verdi:

Bugün yaptığı Trabzon ziyaretinde Akyazı spor kompleksi ile ilgili konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu konu ile illk sözü 20 Temmuz 2007 tarihinde Trabzon Mitinginde vermişti.

22 Temmuz Genel seçimleri öncesi Yaptığı Trabzon Mitingine damgasını vuran Akyazı spor kompleksinin en kısa zamanda bitirileceği taahütünde bulunmuştu. 

Gelinen süreç itibarı ile sadece Akyazı projesinin yapımına başlamasına engel olan 'Kıyı Kenar Çizgisi' için gereken yasal düzenleme yasalaştı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri