Akçaabat'ta çok ilginç bir olay

 Akçaabat'ta bir kamyon şoförü, kamyonunun değerinin üstünde ceza yiyince kamyonunu satmaya karar verdi. Hurda işi yapan 46 yaşındaki kamyoncu Özcan Akkol, Artvin’den Trabzon’a gelirken kamyonuna 1,5 ton ağır yük alınca yediği cezaya tepki gösterdi. Akyaz

 

Akçaabat'ta bir kamyon şoförü, kamyonunun değerinin üstünde ceza yiyince kamyonunu satmaya karar verdi. Hurda işi yapan 46 yaşındaki kamyoncu Özcan Akkol, Artvin’den Trabzon’a gelirken kamyonuna 1,5 ton ağır yük alınca yediği cezaya tepki gösterdi.

 

Akyazı’da stad yapımında kamyonların 15-20 ton fazla yük taşıdığını iddia eden Akkol,  aracının değerinin üstünde ceza yemesini ise şaşkınlıkla karşıladı. Şoförün hali belli, mazot yerine yağ yakıyor, diyerek tepkisini dile getiren Akkol “6 bin TL aracın değeri, verilen ceza ise 7 bin 124 TL. Ben şimdi ne yapmalıyım? Bu kadar acımasızlık olabilir mi?” diye sordu.

 

Akkol, cezaya itiraz ettiği takdirde Ulaştırma Bakanlığı’na açılan davanın sonucunda kazanamazsa tüm mahkeme masrafları ve avukat ücretinin de kendisinden alındığını belirterek, “Şu anda dava açamıyorum. Çünkü dava açanların çoğunluğu mahkemeyi kaybediyor. Sonucunda da mevcut borcun üstüne bir de mahkeme ve avukat giderlerini ekliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Bu cezayı ödemek için çevresinden borç almak için arayışa girdiğini belirten Akkol, “Artık borç da bulamazsam veya borcumu daha sonra ödeyemezsem 7 bin 124 TL’lik borcu ödemek için yaklaşık 6 bin TL’lik değeri olan kamyonumu satacağım” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri