750 kilo hamsi 1 saatte bitti!

Rize’nin İyidere İlçesi’nde İyidere Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hamsi Şöleni’nin bugün 6.’sı gerçekleştirildi. İyidere Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen şölene Rize’den ve çevre ilçelerden binlerce kişi katıldı. Şölen, iş dünyasından sp

Rize’nin İyidere İlçesi’nde İyidere Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hamsi Şöleni’nin bugün 6.’sı gerçekleştirildi. İyidere Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen şölene Rize’den ve çevre ilçelerden binlerce kişi katıldı. Şölen, iş dünyasından spora, bürokrasiden vatandaşa kadar 7'den 77’ye kadar binlerce kişiyi bir araya getirdi. Şölende onlarca ızgarada görevli çok sayıda personel toplam 30 kasa, 750 kilogram hamsiyi pişirerek misafirlere ikram etti. 750 kilogram ızgara hamsi bir saat içerisinde tüketildi.

Şölene katılan Çaykur Rizepor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, yedikleri hamsilerin hafta sonu oynayacakları Adanaspor maçında kendilerine şans getirmesini dileyerek “Burada halkımızla iç içe olma imkanı bulduk. Bu nedenle şu şenliğe katıldık. Sayın Belediye Başkanımızla tanıştık. Çok güzel bir ortam var. Bizde hamsi yedik. İnşallah bu hamsiler hafta sonu bize şans getirir” dedi.

Diğer davetlilerde yaptıkları açıklamalarda yedikleri hamsilerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete yaptığı açıklamada, Rize’de ilk kez böylesine geniş bir hamsi şölenine İyidere İlçesi’nin ev sahipliği yaptığını ve bu yıl 6.’sını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek “Rize’de hamsinin öncülüğü bizde. Bugün burada 6.’sını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Kasası 25 kilodan 30 kasa hamsiyi davetlilerimize yedirdik. Maksadımız halkımızı kaynaştırmaktı. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri