Nadide Sultan kimdir?

Ünlü sanatçı Nadide Sultan bir dönem çıkardığı albümlerle adından sıkça söz ettirmişti. Peki Nadide Sultan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte detaylar

NADİDE SULTAN KİMDİR?

Ünlü sanatçı Nadide Sultan İstanbul'da 15 Kasım 1976 yılında doğdu. Aslen Konyalı olan Nadide Sultan özellikle "Konyalım" şarkısıyla uzun süre gündemde kalmıştı.

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da alan Nadeide Sultan sırasıyla İdealtepe İlkokulu, Fenerbahçe Ortaokulu ve Lisesinde okudu. Okul yaşantısında sürekli olarak müzikle ilgilenen sanatçı Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne de gitmiştir. Lise  eğitimini tamamladıktan sonra bir müzik grubuyla farklı mekanlarda şarkı söylemiştir. 

Bu sırada bazı ses sanatçılarının da dikatini çekmeyi başararak Emel Sayın, Altay, Coşkun Sabah ve Fatih Ürek gibi isimlere vokallik yapmıştır.

7 albüm çıkaran Nadide Sultan ayrıca oyunculuk da yaparak Çifte Bela ve Yapma Diyorum adlı dizilerde, Ispanaktan Nağmeler adlı sinema filminde ve Bodrum Hakimi TV filminde rol almıştır.

TGRTde yayınlanan Anadolu Magazin ve Kanal 1'de yayınlanan Renkli Bir Gece programlarında sunuculuk yapmıştır.

Ayrıca 2007'den 2009'a kadar Radyo Mega'da Nadidece adlı bir program yapmıştır.

2010 yılında yepyeni bir maxi single ile müzik dünyasına tekrar merhaba diyen nadide, yeni imajı ve şarkıları ile çok konuşulmuştu.

2009 yılından itibaren, yarım bırakmış olduğu üniversite eğitimine geri dönen sanatçı, 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Ses Eğitimi bölümünden mezun olmuştur.

Şarkıcı 2012 yılında TMC etiketiyle Hayat Aşktan Albümünü yayınladı. Bu albümde Nadide sade bir biçimde ve akustik bir sound ile sevenleriyle buluştu.

Sanatçı 2012-2013 sezonunda Fog TV'de Nadide Geceler adlı canlı performans programını sunmuştur. Eğitiminede devam eden Nadide son olarak masterını Haliç Üniversitesi Türk Musikisi bölümünden 2014 yılında tamamlamış ve şu anda Haliç Üniversitesinde Türk Müziği bölümünde doktora yapmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri