Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşındadır?

Başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar haberimizde...

Başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah kimdir? İşte hakkındaki detaylar...

FARAH ZEYNEP ABDULLAH KİMDİR?

17 Ağustos 1989 yılında İstanbul'da dünyaya gelen güzel oyuncu annesi Boşnak kökenli babası ise Irak Türkmeni'dir. Lisenin bir kısmını İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde okumuştur. Ancak daha sonra babasının işi gereği kaydını aldırarak İngiltere'de lise öğrenimini tamamlamıştır.

Türkiye'de tanınması ve adından en çok bahsettirdiği dönem Öyle bir Geçer Zaman ki isimli dizide olmuştur. Dizinin 2. sezonunda sonra diziden ayrılarak oyunculuk için durduğu eiğitimini İngiltere'ye dönerek tamamladı. Kadın erkek eşitliğine dair bir kampanya olan HeForShe reklamında oynamıştır. Amnesty Türkiye'nin de gönüllü destekçisidir.

Farah Zeynep Abdullah, üniversite döneminde Öyle Bir Geçer Zaman Ki isimli diziden teklif aldıktan sonra deneme çekimlerinde başarılı oldu ve Aylin karakterini canlandırdı. Kelebeğin Rüyası, Bir Küçük Eylül Meselesi, Unutursam Fısılda, Barbie Prenses ve Rockstar, Ekşi Elmalar, Arif V 216, Bizim İçin Şampiyon filmlerinin yanında Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kurt Seyit ve Şura, Muhteşem Yüzyıl Kösem ve Gülizar dizilerinde başarılı bir şekilde rol almıştır.

Farah Zeynep Abdullah'ın aynı zamanda seslendirdiği şarkıları da bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri