Burhan Kuzu Kimdir?

Burhan Kuzu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

BURHAN KUZU KİMDİR?

Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955 tarihinde Ali Rıza Bey ve Zahide Hanım'ın oğlu olarak Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kuzu, akademik çalışmalarda bulunmuş ve 1998 yılında profesörlük unvanı almıştır. Stajyer kaymakam olarak çalışmıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeliği ve başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bulunmuştur. Meslekî alanda yayımlanmış çok sayıda makale ve kitabı bulunmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik yapmıştır. Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Hâlen Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Kuzu, Fransızca bilmektedir.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucu üyesi olarak aktif siyasete başlayan Kuzu, partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Sadece iki partinin meclise girebildiği 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. 2007 ve 2011 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise giren Kuzu, partisi içinde uygulanan üç dönem kuralına takıldığı için Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde aday olamamıştır.  Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Anayasa Komisyonu üyeliği yapmıştır.  Hâlen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği görevini sürdürmektedir.

ÖZEL HAYATI:

Azime Kuzu ile evlidir. Süleyman Kuzu adında oğlu vardır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri