Birol Güven Kimdir?

Birol Güven kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

BİROL GÜVEN KİMDİR?

Birol Güven,1 Mayıs 1964 tarihinde Kocaeli'nde dünyaya gelmiştir.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dilbilim bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir süre öğretmenlik yapan Birol Güven, bir süre turizm sektöründe tur operatörü olarak çalışmıştır. Öğrencilik ve çalışma hayatında devam ettiği hikâye yazma hobisini 1997 yılında profesyonelce yapmaya başlamıştır.

MinT Motion Pictures adlı şirketi kurarak senaryo ekibiyle birlikte 2.000 den fazla bölümlük 50 TV projesine imza atan Güven, televizyon projeleri arasında yer alan Çocuklar Duymasın'ın 2002-2004 yılları arasında tekrar bölümleri bile gün birincisi olmuştur.

Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, Dersimiz Atatürk, Mandıra Filozofu, Mandıra Filozofu İstanbul filmleriyle sinema sektörüne de adım atmıştır. Ortak yapımcısı olduğu Güzel Günler Göreceğiz filmi 2011 yılında Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü almıştır.

ÖZEL HAYATI:

Burcu Güven ile evli olan Güven, Bu evliliğinden Cem Güven ve Öykü Güven adında iki çocuğu dünyaya gelmiştir.

SOSYAL FAALİYETLERİ:

Dünya Engelliler Vakfı Kurucu Üyesidir.

MinT Akademinin kurucusudur. MinT Akademi’de kamera önü ve kamera arkası eğitimleriyle sinema sektörüne vasıflı elemanlar yetiştirmektedir. Akademi’nin ilkesi: “Bilen değil yapabilen öğrenciler yetiştirmek hedeftir”

Mint Akademi’de bünyesindeki öğretim görevlilerinden Hasan Tolga Pulat(Yönetmen) ve Emre Kavuk (Senarist) ilk işleri olarak gerçekleştirdikleri projeleri ile Altın Portakal kazanmışlardır.

Hem Senaryo Yazarları –Yönetmenler Meslek Birliği’nin hem de Yapımcılar Derneğinin kurucu üyeliğini yaptır. Televizyon Sinema Meslek Birliği’ne ve Yapımcılar Derneği Başkanlığına seçilen Birol Güven, sinemada en hızlı büyüyen yapım şirketi MinT Film Yapım A.Ş’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.

KİTAPLARI:

Tatil Diyalogları,Yatak Odası Diyalogları, Teneke Üzerinde Midyeden Sosyeteyle Suşiye, The School Of Mandıra Filozofu isimli yayımlanmış kitapları bulunmaktadır.

PROJELERİ ( DİZİLERİ):

Kaygısızlar, Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar, Çocuklar Ne Olacak, Kadın İsterse, Anadolu Kaplanı, OKS Anneleri, Benden Baba Olmaz, Havalimanı, Arka Sıradakiler, Yalancı Romantik, Papatyam, Yerli Mali Yılbaşı, Seksenler, Zengin Kız Fakir Oğlan, Doksanlar, Aşk Emek İster, Kalp Hırsızı, Hom Ofis, Mayıs Kraliçesi  

FİLMLERİ:

2019: Dijital Esaret, 2015: Merdiven Baba, 2015: Mandıra Filozofu İstanbul, 2015: Sebahat ve Melahat, 2014: Mandıra Filozofu, 2010: Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, 2009: Dersimiz Atatürk

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri