Tüm testler başarılı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Twitter'da yayımladığı mesajında, SpaceX şirketine ait 6 ton ağırlığındaki insansız uzay aracının öngörüldüğü gibi istasyonun doğrudan 2,5 kilometre altında bir uzaklıkta uçtuğunu ve amaçlanan tüm hedeflere ulaştı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Twitter'da yayımladığı mesajında, SpaceX şirketine ait 6 ton ağırlığındaki insansız uzay aracının öngörüldüğü gibi istasyonun doğrudan 2,5 kilometre altında bir uzaklıkta uçtuğunu ve amaçlanan tüm hedeflere ulaştığını belirtti.

Bu sırada, Houston'da bulunan Johnson Uzay Merkezi'ndeki UUİ kontrol merkezi ile istasyondaki 6 astronottan 2'si, uzay aracındaki iletişim ve navigasyon sistemlerini kontrol eden testler yaptılar. NASA, UUİ'nin kameralarının da Dragon'u uçuş sırasında filme çektiğini kaydetti.

Motorlarını ateşleyerek UUİ'den 200 kilometre uzaklaşan Dragon, yarın TSİ 15.00'dan sonra yapılacak tarihi kenetlenmeyi beklemeye başladı.

Dragon, UUİ ile kenetlenmeyi başarırsa bu yörüngeye gidip gelmekte ve uzayın keşfinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak tarihe geçecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim / Teknoloji Haberleri