Facebook'ta otomatik video oynatma nasıl durdurulur?

Facebook'ta otomatik video oynatma güncellemesini isteyenler kapatabilir. Otomatik oynayan videolar mobil verinizi tüketerek faturanizda size sürpriz çıkarabilir.

Facebook geçtiğimiz günlerde yaptığı güncellemeyle videoların otomatik olarak oynamasını sağlamıştı. Bu durumu beğenenler olduğu kadar beğenmeyenler de oldu. Peki Facebook'ta otomatik video oynatma nasıl durdurulur?


Facebook'un getirdiği güncelleme haber kaynağında kullanıcılar gezinirken her videonun otomatik olarak oynamasını sağlamıştı. Bu güncelleme dışarıda mobil olarak facebook'u kullanan bir çok kullanıcı tarafından pek de olumlu karşılanmadı. Nedeni ise izlenmek istenmeyen bir videonun bile haber kaynağında gezinirken kendiliğinden oynayarak mobil internet paketini gereksiz yere kullanması oldu. Videolar otomatik oynamaya başladığı anda internet paketinden veri kullanması gereksiz bir kayıp olarak değerlendirildi.Bu durum tabiki size faturanızda kötü bir sürpriz olarak dönebilir. Ancak otomatik oynatma kullanıcının tercihiyle değişebiliyor. İnternet paketinden gereksiz veri kullanılmaması ve yalnızca istenilen videonun oynatılmasını  isteyen kullanıcılar aşağıdaki gibi otomatik oynatma özelliğini kapatabilirler.

FACEBOOK OTOMATİK VİDEO ÖZELLİĞİNİ KAPATMA

Yapmanız gereken oldukça basit "Ayarlar" sekmesine tıkladıktan sonra "Videolar" seçeneğine tıklayın. Ardından "Videoları otomatik oynat" yazan seçeneği "Varsayılan"dan "Kapalı" olarak değiştirdiğinizde artık videolar otomatik olarak oynamayacaktır.

RESİMLİ ANLATIM


 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim / Teknoloji Haberleri