Anahtar Deliği 26.03.2018

Anahtar Deliği 26.03.2018

AK PARTİ KONGRESİ TRAFİĞİ KİTLEDİ

AK Parti Trabzon İl kongresi Hayri Gür Spor Salonu’na gerçekleşti. Dün yapılan kongrede girişte gördüklerimiz hele de trafiğin yoğun olduğu bölgede Hayri Gür’ün otoparkının kapatılması ve üstüne üstlük yan yollarda da Büyükşehir Belediye’sinin iş makineleriyle kapatılması vatandaşları mağdur etti. Sahil yolunda öyle bir trafik oluştu ki adım adım bile gitmek zorlaştı. Plansız bir şekilde yolların kapatılması sahil yolunun tek şeritte bile ilerlemesinde güçlük sağladı. Pelitli-Yalıncak-Şana mevkileri adeta yap saçına döndüğünü gördük. Ambulansların bile zor ilerlediğine şahit olduk. Bunu bu şekilde nasıl yaparlar, nasıl böyle olur anlam veremedik. Vatandaşlar da tepki gösterdiler. Hatta sosyal medyada günün konusu oldu. Kongreye bir saat kala ve sonrasındaki bir saat çile doluydu. Araçlar bir birine girdi. Yetkilileri uyarmamıza rağmen yine aynen devam edildi. 

LİSTE SAVAŞINDA NELER OLDU?

AK Parti Trabzon İl Kongresinde Haydar Revi’nin listesi adeta şok etkisi yarattı. Tüm teşkilatlarda bu hissedildi. Partililerin çoğu, “Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için burayız. Bu il başkanlığı listesi bizi temsil edemez” diyerek eleştirmeye başladılar. Daha önce kulislerde listede flaş isimler yer alacağı daha ağır, kentin sevilen simalarının da olacağı söyleniyordu. Ama olmadı. Böyle bir tablo çıkmadı. Hatta delegelerin oy kullanmasından sonra yarısı bile sandığa gitmemişti. Bu konuda il Başkanı Haydar Revi ile yeni yönetimi kafa kafaya verip herhalde bir şeyler düşünmeye başlayacaklar. Bir de daha yeni yönetim ortaya bile çıkmamışken Haydar Revi medyaya sızdırılan özel bilgilerin nasıl sızdığını araştırmaya koyuldu. Daha bir gün olmamış, mazbatasını almamışken Revi, yönetim içinde ‘köstebek’ avına çıktı. Sahada güçlü kadro olacak mı diye tartışılmaya başlandığını da hissettik. Haydar Revi’nin listesinde A Takımına da ciddi tepkiler oluştu. Yakında AK Parti yeni bir krizle karşı karşıya kalabilir. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu listeye karıştı mı? Milletvekilleri isim önerdiler mi? Bu sorular özellikle soruluyor cevaplar aranıyor. 
Kimine göre Bakan Soylu asla karışmadı. Karışmadı ama vekillerin de ‘büyük çapta’ hamle yapmasına müsade etmedi.
Kimine göre Bakan Soylu’nun yanındakiler listeyi şekillendirdi. Kimine göre Büyükşehir Belediyesi kanadından gelenler etkili oldu. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de sessiz kalması bazı teşkilat üyelerini çıldırttı. 
Bir ara, “AK Parti bu listeyle CHP’nin 4-5 yıl önce yaptığı hatanın benzerini yapıyor” diye kulağımıza ilişenleri duyduk. 

KANUNİ BULVARI İÇİN TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon mesajları dikkat çekici.  Mesela Avni Aker’den bahsederken, “Beton yığınlarından bıktık” dedi ve kent parkın yapılacağını söyledi.
Erdoğan, “Avni Aker Stadyumu’nun yerine güzel bir şehir parkı ve takımının Trabzon’un hatıralarını yaşatacak bir de Trabzon şehrinin geçmişi ile ilgili objelerini her şeyini sergileyecek bir müzeyi de orada kurmuş olacağız. Bunun için de kaybedecek vaktimiz yok. Beton yığınlarından bıktık artık Trabzon yeşil orayla yemyeşil. 

Burayla ilgili ikiz kulelerden oluşan içinde avm de olan bazı projeler hazırlanmıştı. Aşırı eleştiri alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, açıklama yapmak zorunda kaldı ve o projeleri kendilerinin hazırlatmadığını söyledi. 

Böylece kim oraya bina yada başka birşey düşünüyorsa artık düşünemeyecek. Kesinlikle Kent Park olacak. Erdoğan bunun mesajını verdi. 

İşin en ilginç tarafı Cumhurbaşkanı Erdoğan, bürokratlara seslenerek, “Projeleri tamamlayamayan, yeni proje üretemeyenler gitsin. İstifa etsin. Bizim yapacak çok işimiz var” dedikten hemen sonra Trabzon mesajlarını gündemine aldı. 
Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyor da olabilir. Biz böyle algıladık. Kanuni Bulvarı için “Önümüzdeki yıl bitireceğiz” dedi. 

O projede ki eksikleri görünce biteceğini ummuyoruz.

Hatta bitmez! Ya birileri yanlış yada eksik bilgi verdiler, yada bu noktada başka birşey var.

1 yıla kadar bu yol hizmete girmez!

Erzincan-Trabzon Demiryolu bağlantısı konusunda ise tarih vermemesi hayal kırıklığı yaşattı.

“Zigana Tüneli’ni önümüzdeki yıl bitiriyoruz.” diyen Erdoğan, “Akçaabat’ta kurulacak yeni bir üniversite ile Trabzon yüksek öğretimde yeni bir imkana daha kavuşacaktır.” demesi heyecanlandırdı.

O PANKARTI NASIL ASTIRIRSINIZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kongre salonuna bir çok pankart, döviz asıldı. Bazıları evet güzeldi. Hatta annesi babasının fotoğrafının olduğu afişi gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Duygulandım” diyerek karşılık verdi. Afrin’de savaşan Mehmetçiklerimiz için ise bazı koreografiler, mesajlar içeren pankartlar vardı. Gençlik olları mavi bereli askerlerimizi andıran kepler takıp asker selamı vermeleri de güzeldi. Lakin bir pankart vardıki o hiç şık durmadı diye düşünüyoruz. Çünkü pankartın üstünde, “Reis bizi Münbiç’e götür, Afrin’den birşey anlamaduk” yazılıydı. Bu şehitlerimizi görmezden gelen, biraz laçka bir mesaj diye düşünüyoruz! Şehit aileleri bu mesaja alınıp üzülebilirler. Mutlaka art niyetli olduğunu düşünmüyoruz. Ama bu böyle verilmez! Verilmemeliydi.. Gözden kaçtı herhalde..

Bu pankartı bazı sosyal medya hesaplarında şöyle yorumlayanlar oldu; “Sizin bir şey anlamamış olmanız gayet doğal çünkü aklınızı kiraya vermişsiniz ve sadece reklam peşindesiniz. Bizim için ise Afrin 49 şehidimizin olduğu bir yer!
49 Ocağın kan ağladığı yerdir..”


ERDOĞAN BAYRAKTAR TRABZON’DA NERELERE UĞRADI

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı il kongresi için Trabzon’a geldi. Öncesinde kentte bazı ziyaretlerde bulundu. Ramada Otel ve bazı noktalarda sorunları olan sıkıntıları olanları dinledi. Sevenleriyle çay içti. Sohbet etti. Hemşerileriyle özlem giderdi. 
Trabzon sanayi sitesini ziyaret etti. Cami projesinin yapıldığı Moloz mevkiine gitti. Kürşat Başkan’ın düğün törenine katıldı. Aldığımız duyumlara göre eski Bakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta 3 saat Külliyede Erdoğan ile birlikteydi. Neden ordaydı öğrenemedik. 

Öte yandan Cami Derneğinde yönetici olan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Bayraktar ve iş ortağı Kazım Şengöçgel ile birlikte Kürşat Başkan’ın düğününe katıldılar. Yanlarında Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu vardı. Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’yı sorduk. Cevap vermek istemedi. Güldü. Hatta dediki; “Yahu ne dediğini kendi bilmiyor!” 
Sadri Şener dönemine ait kredi kartı söylemini hatırlattık. Hacıosmanoğlu, “Ben gelir gelmez kredi kartlarını iptal edin dedim. Detaylıca ne kadar limit var falan bakmadım” diye konuştu.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Anahtar Deliği Haberleri