Anahtar Deliği- Divan için de bölünme başladı. (26.01.2015)

Trabzonspor Kulübü’nün 14 Şubat’ta Divan Başkanlık Kurulu seçimi yapılacak.

DİVAN İÇİN DE BÖLÜNME BAŞLADI

Trabzonspor Kulübü’nün 14 Şubat’ta Divan Başkanlık Kurulu seçimi yapılacak.

Başkanlık için iki aday şimdiden yarışa girmiş durumda.

Eski yöneticilerden Ali Sürmen ile Nadir Saral kıyasıya bir yarışın içine girmiş olmalarına rağmen bir yandan da camiada üçüncü bir ismin aday çıkarılması ve bu adayla birlikte tek liste halinde seçime gidilmesi konuşuluyor.

Divan başkanlığı için yapılan yarış dar kadroların yarışı haline dönüştüğü için pek de tasvip edilmiyor.

Grupçuluğu oynayan camianın daha fazla bölünmesini istemeyen çevreler, yaptırımı olmayan divan başkanlığı seçiminin yeni bir bölünmeyi getirmesinden endişe ediliyor.

Kulüp Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu, divan başkanlık yarışında tarafını henüz açıklamış değil.

Sürmen’i mi yoksa Saral’ı mi destekleyecek belli değil.

Bu yarış en çok da Hacıosmanoğlu’nun hoşuna gidiyor olmalı.

İHRACATÇILARIMIZ RUSYA İLE MASAYA OTURACAK

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgedeki ihracatın artırılması için büyük çaba harcıyor.

Özellikli Rusya piyasasına bölgemizden yapılan ihracatın artması için alternatifler üzerinde duruyor, adeta mekik diplomasisi yapıyor.

Ukrayna krizinin ardından, batı ittifakının Rusya’ya cephe almasının ardından, bu ülkede patlak veren krizden, bölge ihracatı olumsuz etkilenmemesi için girişimlerini sürdüren Gürdoğan, önümüzdeki Şubat ayında Rusya tarım ve ekonomi bakanlığının üst düzeyde katılacağı ve Antalya’da yapılacağı toplantı için hazırlıklara başlamış bulunuyor.

Rusya krizinin ardından, ruble değer kaybetti.

Bundan da Türk ihracatçılar mağdur oldu.

İhracatı neredeyse Rusya piyasasına bağlı olan Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatçılarının mağduriyetlerinin giderilmesi, kriz ortamından çıkarak bu ülke ile ihracatın normal düzene girmesi için şubat ayında Antalya’da yapılacak ve ikili görüşmelerin ön plana çıkacağı toplantı önem kazandı.

Gürdoğan, Antalya’da yapılacak toplantıyı önemsiyor ve ihracatçılarımızın Rusya’da yaşanan krizin artından ortaya çıkan mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için fırsat olarak görüyor.

CHP İL BAŞKANLIĞINA ATAMA BU HAFTA YAPILACAK

CHP Trabzon il başkanlığı görevinden istifa ederek, milletvekili olabilmek için bu yola yelken açan Yavuz Karan, çalışmalarına hız vermiş durumda.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta sonunda Trabzon’a yaptığı program sırasında, milletvekili sıralamasının ön seçimle belirlenmesi onayını alarak daha da rahatlayan Karan’ın hedefi birinci sıradan aday olmak.

Ekonomik durumu da yerinde olan Karan, liste bire getirilmesi halinde Trabzon’da genel seçimi sürükleme yönünde kendisine güveni de var.

Öte yandan, Karan’ın istifası ile boşalan CHP il başkanlığı koltuğu yönetim içinden çıkan Güzide Uzun’la doldurulmuş olmasına rağmen, bugünlerde genel merkezin atama yapması bekleniyor.

Büyük ihtimalle il başkanlığına Güzide hanımın atanacağı yönünde genel merkezde de kanaat oluştuğu söyleniyor.

MALKOÇ TRABZON’U İSTİYOR

AK Parti’nin kuruluşunda, bu partinin nüvesini oluşturan milli görüşçülerin partideki güçleri gerilemeye devam ediyor.

Bu durum partiyi biz kurduk, bu parti bizim diyen milli görüşçüleri hayli rahatsız ediyor.

Halı hazırda Trabzon milletvekilleri arasında milli görüş geleneğinden gelen bir ismin olmaması, önümüzdeki seçimde de milli görüşçülerin dışlanacağı anlamına gelmiyor.

Milli görüş geleneğinin Trabzon’daki etkin isimlerinden biri olan eski milletvekili Şeref Malkoç AK Parti saflarında siyaset yapıyor.

Ve haziran’da yapılacak genel seçimde milletvekili olmayı düşünüyor.

Malkoç’un nereden aday gösterileceği, aday gösterilip gösterilmeyeceği belli olmamakla birlikte, kendisi Trabzon’un dışında başka bir ilden aday gösterilmeyi kabul etmeyecek gibi.

Son dönemde Trabzon’da etkin partililerle ilişkilerini geliştiren ve ittifaklar kuran Malkoç’un, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’le dirsek teması içine girmiş olması, Trabzon’dan şansını zorlayacağı anlamına geliyor.

Ancak, Malkoç’un Trabzon’dan milletvekili aday gösterilmesi AK Parti içindeki milli görüşçüleri keser mi orası belli değil.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN DANIŞMAN KADROLARI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz ay yapılan bir meclis toplantısında, 5 danışman kadrosu için meclisten onay aldı.

Danışman kadrolarının dolup dolmayacağı belli değil.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun bileceği iş, onun tercihi olacak.

İlk danışman olarak eski yardımcılarından Hüseyin Turan’ı atadı.

30 mart seçimlerinde Ortahisar belediye başkan aday adaylığına soyunan Fahrettin Aksoy’un da Gümrükçüoğlu tarafından danışman kadrosuna atanacağı söyleniyor.

Daha önce Trabzon Belediyesi meclis üyeliği yapan ve partisinin grup başkanı olan, Aksoy’un, Ortahisar belediye başkan aday adayı olmasına rağmen, aday gösterilmedikten sonra kendisini belediye meclis üyeliğine aday göstermeyenler de büyük yanlış yapmıştır.

Aksoy, Gümrükçüoğlu’ndan danışman kadrosu da beklemiyor, kendisine de bu zamana kadar yapılmış bir teklif de yok.

Danışmanlık teklifi gelse bile, kabul etmeyeceğini duyuyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Anahtar Deliği Haberleri