Anahtar Deliği - 24.04.2019

Anahtar Deliği - 24.04.2019

BÖYLE SAVRUK OLMASINI İSTEYENLER AVUCUNU YALAR


Trabzonspor transfer haberleri başladı.
Bu defa transfer sezonu öyle beklenildiği gibi geçmeyecek.
Trabzon’daki gazete spor müdürlerini de uyaralım.
Her önüne geleni manşetinize koyamayacaksınız.
Çünkü Trabzonspor öyle koca koca transferler yapmayacak.
Kendi yağında kavrulacak.
Ahmet Ağaoğlu inanılmaz titiz.
Her yerdede bunu söylüyor.
Başkan Trabzonspor’un tek kuruşunun çarçur edilmesini istemez.
A Takımı Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan da bunu biliyor.
Ve gördükleri aşırı yüksek maliyetli futbolcuların sütunlarına gülüyorlar.
Çünkü Trabzonspor Kulübü, ayağını yorganına göre uzatacak.
Geçmişteki savrukluklar, hatalar tekrarlanmayacak.
Böyle savruk olmasını isteyenler avucunu yalarlar.
 Menajerler artık başkanın yada asbaşkanının karşısında bacak bacak üstüne atıp futbolcu pazarlayamıyor.
Whatsaptan iki mesaj atıp ahkam kesemiyorlar.
Yani kısacası Trabzonspor malzemecisinden başkanına kadar tıpkı bir akordiyon gibi aynı sesi, aynı takım ruhunu yaşıyor yaşatıyor. Bu da sahaya yansıyor.
Olay bu! 

MUSTAFA YAYLALI VE HÜSNÜ AKKAN KARŞILAŞTIRMALARI 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde komisyon üyeleri, encümen üyeleri seçimleri yapıldı. 
Bu seçimlerde komisyonlarda görev alanlar ve bu isimleri komisyonlarda görev verenler, üzerinde büyük tartışmalar başladı. 
Bu tartışmalardan biri de Mustafa Yaylalı ismi üzerinde oldu. 
Mustafa Yaylalı, bir çok dönem İnşaat Mühendisliği Odası Trabzon Şubesi başkanlığı yaptı. Kent Konseyi Başkanlığı görevini yaptı. 
İşte bunu hatırlatan bazıları,” Nasıl İmar Komisyon Başkanlığına Mustafa Yaylalı seçilmez de Hüsnü Akkan getirildi. 
Hüsnü Akkan Yaylalı’nın yanında başkan olması şık değil” eleştirileri yaptılar.
Ak Parti kulislerinde bu tartışma başladı. Bu görüşmelere yine AK Parti’nin derin kulislerinden gelen görüşler oldu.  İmar Komisyonu Başkanı seçilen Hüseyin Akkan’a sahip çıkma noktasında, sanki Mustafa Yaylalı kadar kariyeri yada bu şehirde hizmeti yokmuş gibi görüş bildirenler eleştirildi. 
Hüsnü Akkan’a haksızlık yapıldığını öne süren bazı Ak Partili yöneticiler, “2 dönem meclis üyeliği yaptı. 43 yaşında. Öyle sizin ediciniz gibi de 20 yaşlarında tıfıl tecrübesiz bir genç, kenti bilmeyen biri değil. Bu şehir en az Yaylalı kadar bilir ve meclis üyeliği tecrübesi daha fazla.” dediler.
AK Parti’nin içerisinde bu görüş farklılıkları, isim tartışmaları, artık son bulmalı.
Çünkü yeni dönem başladı.

ZOR ANAM ZOR

Ekrem İmamoğlu mazbatasını almamıştı.
İYİ Parti ve CHPli Trabzonluların bir kısmı, AK Partili Trabzonlulara laf sokuyordu.
“Trabzonlu hemşerinize sahip çıksanıza” diye atıfta bulunuyorlardı.
Şimdi Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
Koltuğuna oturdu.
Mazbatasını aldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğradı.
Bu saldırıdan dolayı İYİ Parti ve CHPli Trabzonluların bir kesimi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ‘güvenlik zaafiyeti’ nedeniyle istifaya davet etti.
Bunlar Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkıp o dönem Trabzonlu hemşerinizi neden sahiplenmiyorsunuz diyenler. 
E şimdide AK Partili Trabzonluların bir kesimi haklı olarak diyorlarki; “Teröre boyun eğdiren, tarihin en büyük İçişleri Bakanı, Trabzonlu hemşeriniz Süleyman Soylu’ya neden sahip çıkmıyorsunuz. Hemşeriniz değil mi?” 
Gel de çık işin içinden..
Gelde şimdi hangi tarafta kalacağını açıkla..
Bir de bu katmerlenmiş, kor olmuş kavganın içine “Ekrem İmamoğlu’nu neden kutlamadılar” diyerek Trabzonspor’u hedefine koy.. 
Zor anam zor.
Bu memlekette hersey zor.
 
BAŞKAN HAKLI BİR DE ONU DİNLEYİN

Trabzon Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl şantiyeye döndü eleştirilerine cevap verdi.
Hanefi Tok haklı.
Diyorki hava şartları çalışmaları zorluyor.
Hava iyi olunca ancak yapabiliyoruz. 
Başkan Tok’un eleştirilere verdiği kısa kısa öne çıkanları derledik.

 “Uzungöl’deki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sezona yetiştireceğiz. Oranın esnafı yerli ve yabancı turist noktasında mağduriyet yaşıyor. Hava muhalefetinden dolayı alt yapı çalışmalarımız sekteye uğruyor. Turizm sezonu bayramdan sonra başlayacak. Biz de bu 1 aylık süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız.” 

Uzungöl Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Akyüz’ün “Devletin bir yardımı yok” sözlerine değinen Başkan Tok, “Uzungöl’de 7-8 milyonluk yapılan yatırım kim tarafından yapılıyor. Devlet yapmıyor mu? Şuan orada yapılan alt yapı çalışmaları bedava olmuyor. 5 kilometreye yakın alt çalışmamız var. Hava şartları hızlı şekilde çalışmamızı engelliyor. Bu çalışmaların dezavantajı olacaktır. Kimse istemez yollar bozuk, çamur olsun. Hiçbir belediye istemez bu şekilde. Bayramda çalışmalarımızı tamamlamış olacağız.” diye konuştu.


Yalnız başkan Tok’a şunu diyelim..
Çalışmaları güzel tam yapılmasını sağlayın, uzun süre bir daha alt yapı sorunu yaşamasın Uzungöl..

ALOOO SESİM GELİYOR MU?
Osman Necip Sevinç, yine bir yazı kaleme aldı ve yine Büyükşehir’i hedefine koydu.
Yazısında Sevinç, Murat Zorluoğlu’na gönderme yaparak, “Yerinde kim olsa aynı oyu alırdın kerameti kendinde görme ona göre çalış” göndermesi yaptı.
Yapımı süren Öğretmen evi ve Cudibey Okulu’na 17 milyon liralık ek bütçe istenmesi ve meclise gelmesin ELEŞTİRDİ, “hesapsız kitapsız harcamalar” dedi.
İmar Komisyonundaki Mustafa Yaylalı’yı işaret ederek, “Sesim geliyor mu?” Diye sordu ve Yaylalı’nın konuyu araştırmasını istedi.
Sevinç’in o yazısı şu şekilde;
“Bir anlık düşünün… Trabzon’da millet ittifakının adayı Sn. Murat Zorluoğlu, Cumhur ittifakının adayı Sn.Prof. Atakan Aksoy olsaydı! Sn. Zorluoğlu % 30’u geçebilir mi idi? Veya Atakan hoca % 65 in altına düşer miydi! Demek ki başkanlığa seçilenler kerameti kendilerinde aramasın ve çalışsınlar. Hem de çok. Ekibim diyerek dostlarını değil, liyakatli uzmanları arasınlar. Yalnız burada, Ahmet Metin Genç başkanı ayrı tutarım. Onun şahsi oyunun varlığı yadsınamaz. Başkan halkına gönlünü açmış. İkinci döneminde inşallah daha etkin projelere imza atar. Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. Konya Selçuklu’nun nüfusu 650 binin üzerinde. Yani bize yakın. Ama bütçe disiplininde bizim çok üzerimizde. Sıkı durun şimdi. Selçuklu Başkanı ne kadar övünse azdır. Bütçenin ancak % 18’ini personele maaş olarak ödüyor. Gerisini hizmete, yatırıma harcamış. Şimdi de Trabzon’umun Büyükşehrine bakalım. 500 milyon (trilyon) borç. Trabzonspor musun be belediyem? 250’si TİSKİ’nin 250 trilyonu da belediyenin. Peki ortada Trabzon’umun övüneceği, belediyenin öz kaynakları ile yaptığı ne var, lütfen söyleyiniz! 2 bin 319 personelin aylık gideri 13 trilyon, yıllık maaş ödemesi 157 trilyon lira imiş. 2019 bütçesi 711 trilyon lira olan büyükşehrimizde gerçekleşme tahminen  600 trilyon lirayı zor bulacaktır. Peki bu bütçeyi ısmarlayan belli de, mecliste eleştirisiz el kaldırıp onaylayanlara ne demeli! Peki geçen yılın gerçekleşmesindeki gelirlerin güncel değerinin % 30’unu geçemeyecek personel giderleri hangi mertebedir? Sınırları zorluyor değil mi? Sonra yatırımlara para kalmıyor, borç üzerine borç. Ve yeni belediye personel alımında felç. Bu arada belirteyim. Geçen yıl ki gerçekleşme 460 milyon liradır. Tabakhane vadisinin en güzel yerine devasa öğretmen evi ve Cudibey okulunu koy... Hesapsız kitapsız, kimseye danışmadan proje yap. Sonra bugünkü meclisten 17 trilyon liralık kredi kullanma hakkı isteniyor. Eskinin isteği, yeninin zorunlu desteği... Ve karşılığında Karagöz meydanını yap! Ama çevresine uyumu, estetiği olmayan iki binayı Tabakhane vadisine dik. Tanjantta otopark, kafe, restoran, bürolar yapılıyor. Şantiye çalışıyor. Rantiye yakında! Peki bu projeye revizyonu yaparak, otopark ağırlıklı müdahale yapamaz mı? Sn. M.Yaylalı sesim geliyor mu? Bir araştırıla bilinir mi? Büyükşehir Başkanımız ekibini kuracak. Bekliyoruz... İşe hızla ve isabetli görevden almalar ile başladı. Ama TİSKİ’deki sekreterlikten sıçratılarak Daire Başkanı hala koltukları işgal etmeleri, liyakatli personeli rahatsız ediyor, hatırlatayım. “

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Anahtar Deliği Haberleri