Anahtar Deliği - 16.07.2019

Anahtar Deliği - 16.07.2019

SIZMALAR NEREDEN ÇIKIYOR?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminden evraklar dışarı sızmaya başladı.  
Bu sızma büyükşehir yetkilileri tarafından araştırılıyor.
Neden sızmalar var?
AK Parti Teşkilatı’ndan birileri mi yapıyor? Büyükşehir’den birileri mi?
Acaba kim?
Bunu kim yapar?
En son surların ışıklandırma ihalesinin evrakı sızdı.
2 milyon liralık, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu imzalı bakanlığa gönderilen ödenek isteği kağıdı sızdı.
Surlara ışıklandırma için son ihalede 2 milyon harcanmış!
Lakin ışıklandırmadan doğru düzgün faydalanılmadı.
Zaten görülüyor.
Kimlere verildiyse daha belediyeye uğramasın!
Güneş enerjili sistemler var. Bunlar bile düşünülmemiş neyse…
Şu sızmayı kim yada kimlerin olduğu konusunda bir görüş var ama halen araştırılıyor.
Büyükşehir Yetkilileri, “Bulunduğu an işinden kovulacak” demişler!


 15 TEMMUZ GECESİ TRABZON’DA BİR ÇOK KAHRAMAN VARDI

Belki medyaya yansımadı.
Belki çok reklamı olmadı ama..
Trabzon’da yapamadılar!
Hainler nefes alamadı!
Çünkü Trabzonlular ile vatansever asker ve polislerimiz adeta can siper haneydiler. 
Gece yarısı Boztepe’deki garnizonun kapısında araçların çekilip oturulması, diğer taraftan meydanda anında oluşan kalabalık, inanılmazdı.
O geceyi dün yine yaşattılar
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon büyükşehir Belediyesi Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sırkı ve  programa katılan bürokratından, siyasetçisine, bir çok isim ellerde bayrakları sallandırdı.
Hainlere gözdağı verdiler.
O gecenin anıları kulaklarda çınlandı.
Herkes şu olmuştu, şuraya gitmiştik dedi.
Belki Trabzon’Da kanlı bir kalkışma inanılmaz kısa zamanda önlendi!
Trabzon’a hainler fazla sızamadılar.
O geceyi hatılayanlar bilir.

MERAK EDİLEN NEDEN İSTİFA ETTİ? 

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Kavgacı, yorulduğunu açıklayarak istifa etti.
Peki neden?
Nedeni yorgunluk, bıkkınlık, sorunların büyümesi gibi şeyle olabilir. 
Çünkü KTÜ Tıp Fakültesi bir süredir ekonomik sorunlar yaşıyordu.
4. 5 yıldır yürüttüğü görevinden yorgunluk nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. 
Bu yorgunluk kelimesinin altında neler vardı?
KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’a yorgunum dediğini belirten başhekim, “Rektör Bey’e istifa nedenlerimi paylaştım. Hastanedeki görevime devam ediyorum yalnızca Başhekimlikten istifa ettim. Artık yoruldum. Zaten görevler ilelebet yapılacak diye bir şey yok. Bugün varız yarın yokuz. Daha iyi yapan gelecektir.” diyerek açıklıyor. 
 
KTÜ Farabi’nin içerisinde olduğu iddia edilen borç batağı ile ilgili, “Asılsız haberleri yalanlamaktan bıktım. Hastanede ameliyat yapılmadığı gibi yazılar okuyoruz. Biz ameliyat rekoru kırıyoruz. Yalanlamaktan bıktım.” diye konuştu.

Bizce daha derin şeyler var.
Onları söylemedi.Kuruma zarar gelmemesi için..
Yen başhekim ne zaman atanır henüz belli değil.


15 TEMMUZ SONRASI TRABZON’DA SORUŞTURMALARDA NELER OLDU?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin Trabzon’da yürütülen soruşturmalarda neler oluyor?
Bugüne kadar neler oldu?
Bunlar merak edilen konular.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı.  “İlerleyen süreçte özellikle FETÖ’nün askeriye içerisindeki uzantılarını tespite yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırarak valiliğimiz, Jandarma Komutanlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli olarak FETÖ/PDY ile mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz." dedi.
Peki kaç dosyada işlem yapılıyor?
FETÖ avukatları ile ilgili henüz net bişey yok.
Sadece Trabzon Eski Baro Başkanı Orhan Öngöz, 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.
Şu anda dosyası Yargıtay’da onaylanırsa tekrar hapse girecek.
En son meslektaşı Ali Sürmen’in doğum gününü kutlarken görüntü verdi.
Diğer 3 kaçan avukattan haber yok!
Diğer avukatların dosyalarından haber yok!
 Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 bin 287 soruşturma dosyası hazırladığı, 8 bin 612 şüpheli hakkında işlem yaptığı öğrenildi.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bugüne kadar Trabzon’da savcılık ve kolluk kuvvetlerine 2 bin ihbar geldi.
Bu ihbarlar sonrası bin 197 ihbar dosyasının açıldı.
Bunun neticesinde bin 370 iddianame hazırlandığı ve bin 999 kişinin örgüt yöneticiliği/üyeliği suçundan iddianamelerde yer aldığı bilgilerine ulaşıldı.  Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmalarda 361 sanık adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 2 bin 150 dosya ile bin 641 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Bin 667 dosya hakkında ise yetkisizlik verildi.
 
Trabzon’da 230 muvazzaf subay, astsubay ve asker hakkında işlem yapıldı. FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki mahrem yapılanmasında yer alan muvazzaf askerlere yönelik yürütülen "ankesör" soruşturmalarında 105 asker açığa çıkarıldı. Hakkında işlem yapılan ve soruşturma açılan 230 askerden 73’ü etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.
 
Yargılanan 2 bin 280 sanıktan 672’si hakkında “anayasayı ihlal”, “terör örgütü kurma veya yönetme” veya “terör örgütüne üye olma” suçlarından mahkumiyet kararı verildi. Yargılanan sanıklardan 421’i beraat etti, 168 kişi hakkında ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ kararı uygulandı. 161 sanık hakkında yetkisizlik kararı verildi. Trabzon’da, FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 302, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 195 olmak üzere toplam 497 davada yargılamalar devam ediyor.
 
Trabzon’da görülen FETÖ/PDY davalarında asker, polis, iş adamı, hakim, savcı, avukat, gazeteci ve kamu görevlilerinden oluşan çok sayıda kişi hapis cezaları aldı. Trabzon’daki en yüksek hapis cezası eski Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç’a verildi. Dalgıç, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucu 'anayasayı ihlal' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
 

MUSTAFA BIYIK UNUTMADI 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 15 Temmuz hain darbe girişimin 3.yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Yomra şehidini unutmayan Başkan Bıyık, bütün şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi. Başkan Bıyık “15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimin 3'üncü yıldönümünde, başta Yomralı hemşehrimiz Sedat Kaplan olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimizi ve geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Milli birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, FETÖ terör örgütü gibi şer odakları ülkemiz üzerindeki hain emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. 15 Temmuz gecesi yaşanan milli birlik, bunun en güzel örneğidir.” açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Anahtar Deliği Haberleri