Anahtar Deliği 14.03.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

AYŞE SULA KÖSEOĞLU ‘FİTNECİLER KİM?’ DİYE SORDU

Trabzon Barosu’nun referandum öncesi ‘hayır’ propagandası yapması Ak Parti’de ipleri gerdi. Ak Parti Baro seçimlerini baroya kayıtlı iki vekil ve bir belediye başkanıyla nasıl kaybettiklerini konuşup tartışıp duruyorlar! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne istemişti? İstediği aday desteklendi mi? gibi sorular geliyor. Dünde bu konuyu dışardan bir röntgenini çekip verdik. Ak Parti Trabzon Milletvekili avukat Ayşe Sula Köseoğlu, baro başkanlığı seçimlerinde avukat Nusret Yılmaz’ı desteklemediği yönünde konuşan, şu anda eleştiren ‘Bazı Ak Partililer’ dediğimiz o cümleden ötürü aradı. O Ak Partililer gelsin yüzüme konuşsun! İsimlerini yaz! Kimseler açık açık çıksınlar. Ben cevaplarını veririm. Kimse bu süreçten fitne çıkarmasın! Ben Nusret beyle okul arkadaşımıyım. Kimse de aramızı bozmaya  farklı yorumlar yapmasınlar” dedi.

“Hazır bazı şeyleri konuşmuşken Trabzon Baro Başkanı avukat Sibel Suiçmez’in Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHPli Süheyl Batum’un katıldığı konferansa sizi de davet ettiğini söyledi. Doğru mu? Gitmemişsiniz?” diye sorduk.
Avukat Ayşe Sula Köseoğlu Baro’nun tutumunun iyi niyetli olmadığını ifade ederek, “Baro bir kere yazılı bir davet gönderdi bana. O anlar da biz mecliste çalışıyorduk. Hafta için gönderdiler. Haliyle yoğunuz katılmamız mümkün değil” diye cevap verdi.

Suiçmez’e  göre böyle..

Diğer yandan avukat camiası ayaklandı. ‘Evet’çiler imza toplayıp Baro yönetimini taraflı davrandıkları gerekçesiyle istifaya davet etmeye hazırlanıyorlar.

TRABZON MEDYASINDA İSTİFALAR 

Günebakış Gazetesi ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetimi arasında ipler gerildikçe gerildi. Daha önce diğer adaya destek veren Günebakış, cemiyet yönetiminin bazı uygulamalarından ötürü tepkilerini dile getiriyorlar. Son gerginlik Gazeteciler Cemiyeti’nin dağıttığı ödüllerde yaşandı. Daha önce İmtiyaz sahibi Ali Öztürk istifa etmişti dünde Yazı İşleri Müdürü Aydın Gelleci istifa ettiğini açıkladı. Sanırız Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yanlı ve taraflı davrandığını düşündüler. Zaten Aydın Gelleci’nin istifa gerekçeleri de bunla örtüşüyor. Gelleci verdiği dilekçede diyorki; “Sivil toplum kuruluşlarını her zaman bir aile ortamı olarak görüyorum. Bu platformda zaman zaman tartışmalar yaşansa da ‘kin, nefret ve nifaktan uzak olunmalıdır’ diye düşünürüm. Ancak son yıllarda gerek seçim süreçlerinde gerekse de ödül dağılımında TGC’nin adeletten uzak olduğunu gözlemlemekteyim. Cemiyet bünyesinde bazı kurum ve kişilere yakın bazılarına ise karşı duran anlayış sergilendiğine şahit oluyorum. Bu nedenle üyesi olduğum Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden istifa ediyorum. Bundan sonraki meslek yaşamımı sadece aynı zamanda kurucusu olduğum ve ilkelerime daha uygun gördüğüm Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında sürdüreceğim.”

Öte yandan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Federasyon Delegesi ve Cumhuriyet Gazetesi Temsilcisi Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, önceki akşam TGC Başkan Yardımcısı Altuğ Atalay ile tartışmış. Tartışmanın sebebi de Turkuaz Medya’ya ödül verilmesiymiş. Mollamehmetoğlu Cumhuriyet Gazetesi’nden tutuklanan 9 kişiye Cemiyetten destek alamamıştı şimdide Tukuaz Medya’ya ödül verildiğini duyunca canı sıkılmış. Tartışmada bundan çıkmış. 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE SÜLEYMAN SOYLU ARDI ARDINDA GELECEK 

Bölgede hareketli günler başladı.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 18 Mart Cumartesi günü Rize’de olacak. Ak Parti Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan halkı selamlama programında konuşma yapacak. Program 13’de başlayacak. Program Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 7 Nisan günü Rize’de olacak. 26 Mart tarihinde yapılması gereken Rize ziyareti 7 Nisan’a erteleyen Erdoğan, aynı zamanda Rize Havalimanı’nın temellerini atacak. Havalimanının yapımını Cengiz inşaat yapacak. Trabzon’dan da büyük firmalardan destek alacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Anahtar Deliği Haberleri