Anahtar Deliği 12.10.2019

Anahtar Deliği 12.10.2019

AK PARTİ TRABZON’DA TELEFON TRAFİĞİ

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin görevden alınmasının ardından yaşananları şaşkınlıkla seyrediyoruz. AK Parti’de il başkanı-belediye başkanı-milletvekilleri arasındaki kopmalar, gerginlikler, uyuşmazlıklar su yüzüne çıktı. Telefon trafiği üst seviyeye çıktı. 
İşin enteresan tarafı Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, dün sabah kongre sürecinin başladığını duyurduktan hemen sonra Şükür Köse’nin yerine atanan Ali Turan, “Ortahisar İlçe Milli Eğitim olarak atamam iptal edilmiştir. Tebrik eden arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadeleriyle bir mesaj yayınladı. 
Bu iptal edilmenin kongre süreciyle alakalı var mı? Şimdi kulisler bunu konuşuyor.
Şimdi ne olacak? Bu geri dönüş de mi iptale dilecek.
Bizim en şaşırdığımız nokta ise İl Başkanı Haydar Revi ve Milletvekili Muhammet Balta’nın ilk kez bu kadar ters düştüklerini görmek. Uzun yıllar bilikte siyaset yaptılar. O onun vekilliğini destekledi, diğeri il başkanlığını.. Hatta belediye başkan adayı olacakken Balta’nın yanında durdu. Şimdi nasıl ayrı düştüler şaşkınız. 
Aldığımız bir duyuma göre de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyu yakından takip ettiği yönünde..
Önümüzdeki Pazartesi günü yeni gelişmeler olabilir.
Son bir paragraf MHP, CHP ve İYİ Parti’ye açalım.
MHP ve İYİ Parti’nin Şükür Köse’den yana tavır sergiledikleri geldi kucağımıza..


FOTOĞRAFTA FETÖ İTİRAFÇISI MI VAR?

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyelerinden biri olan Asım Aykan, etkin bir şekilde yerel seçimlerde rol oynamayadı. Ne Trabzon’da ne diğer bölgelerde... Ara ara gündeme dair bir kaç açıklama yapıyor..
Şimdide Trabzon’da kurduğu Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneği ile ilgileniyor. Başkanlığını  yaptığı derneğin, ziyaretleri de vardı. En son ziyaretini Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Metin Genç’e yaptılar. Genç’e yapılan ziyaretle alakalı bir çok telefon aldık. Arayanlardan bir tanesinin tespit çok ilginç geldi. Derneğin yönetiminde bir FETÖ itirafçısı olduğu, hatta davalara çıktığı, sorgulandığı, soruşturma geçirdiği, sonra itirafçı olduğundan beraat ettirildiği ileri sürüldü. “Asım Aykan yönetiminde mi bu isim emin misiniz” diye sorduk. “Fotoğraflarda bile var” denildi.
Haliyle şunu söyledik; “Olabilir.. FETÖ itirafçısı da olsa beraat etti. Kim karışabilir. Asım Aykan da adamına sahip çıkıyordur.”
Telefonu kapadık konuyu kapattığımız gibi..

12X12LİK TOPLANTI FOLEYA’DA 

Trabzon Ticaret Borası’nın 3 T sloganı ( Tarım - Ticaret - Turizm) ile başlattığı 12X12 Karadeniz toplantılarının üçüncüsü  Tonya Erikbeli’ndeki Foreya Dağ Tesisleri’nde gerçekleşti.
Foleya Tesisi Orman Bakanlığınca Açtığı mesire alanı olarak görülüyor.
Toplantının burada olması çok yerinde karar oldu.
Trabzon Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Trabzon Borsa Başkanı Eyüp Ergan’ın bu karardan dolayı kutluyoruz. Donanımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyebiliriz. 
Hem tarım hem tereyağ hepsi konuşuldu. Hayvancılıkta yapılması gerekenler gündeme getirildi.
Toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora,
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, (Ataman aynı zamanda Foleya tesisinin sahibi),
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel,
DKİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Erdoğan, 
Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay katıldı. 
Konuşmacılardan Samsun 19. Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Bozoğlu ve Kebir Süt Yöneticisi Yılmaz Karadeniz'in, sözleri toplantıya damga vurdu.
Ayrıca Milletvekili Salih Cora ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'in son yıllarda Tonya Tereyağı ve tarım adına yaptıkları çalışmalar dikkat çekiyor.
Bu çalışmaları güçlü bir şekilde artırmaları gerekiyor.
Üretici destekleyici projelere imza atmalarını bekliyoruz.
Toplantılar sonrası bir sonuç bildirgesi hazırlanacak. 
Borsa yönetimi daha sonra aileleriyle birlikte Foleya’da kaldılar.
Onlara gazeteciler Murat Taşkın, Ergun Ata, Erkut Çelebi  ve Levent Ustabaşı eşlik etti.


NEVZAT AYDIN NEDEN LAF ÇAKTI?

Nevzat Aydın şu an ne yapmak istiyor?
“Ağır hata yapmışım, ne diyeyim arkadaşlar. Hatamı fark eder etmez yolumu ayırdım en azından” mesajı ne içeriyor?
Herkes tabiki Trabzonspor eski Başkanı Muharrem Usta’ya laf çaktığını görüyor.
Onun dönemine gönderme yaparak onla beraber yola çıktığından pişman olduğunu ifade ediyor.
Ama şimdi yer ve zamanımıydı?
Ya da ne gerek vardı? gibi tartışmaları alevlendirdi gibi gözüküyor.
Bizce hiç gerek yoktu.
Şu anda Muharrem Usta da Trabzonspor eski başkanı olduğuna göre eski - yeni kulübe destek olma zamanıdır. Gördüğümüz kadarıyla Nevzat Aydın hem yöneticilik döneminde hem de şu anda destek olmak için elinden geleni yapıyor. Aynı şekilde diğer eski yöneticiler de destek olmaya çalışıyor ama çok az. Hesaplaşmalarla dolu günlerle Trabzonspor çok zaman kaybetti. Birlik olma zamanıdır. Lakin belliki geçmiş hesaplar hep kurcalanacak. Aradaki buzlar erimemiş durumda. Asla da erimez herhalde..
Muharrem Usta döneminde açıklanmayan konular var. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde de..
Bu konulara mevcut yönetim girecek mi bekliyoruz..
Son iki döneme bakılırsa şu anki yönetim ciddi atılımlar yaparak kulübü ayağa kaldırmıştır. Bunu inkar eden ya geçmişe dönük hırsı var ya da hesaplaşma peşindedir. Bunu da net ortaya koyalım.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Anahtar Deliği Haberleri