Anahtar Deliği - 05.07.2019

Anahtar Deliği - 05.07.2019

BEŞİRLİ İHALESİ NE AŞAMADA?

2-3 yıldır inanılmaz bir koku geliyordu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Beşirli Sahili ve Gülcemal projesine çok önem veriyor. Bu nedenle kokuyu da ortadan acilen kaldıracak hamleler yapmaya başladı. 
Bu hamlelerden biri tamamlandı.
İhale kapalı kutuda olmadı
Herkesin görebileceği gibi..
Canlı yayınlandı.
 6 istekli firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Şu anda teklifler inceleme aşamasında.
Önümüzdeki hafta sonuçlanacak.
Aslında bir iki hafta daha sürecekti başkan hayır hemen en iyi yapacak ve en düşük teklifi sunan firmayla yola çıkın talimatını verdi.
Başkan Ankara Trabzon hattında gidip gelirken, bu tarafı da unutmuyor.


TRABZON’DA ARAP TURİST SORUNU NEDİR?

Şu anda oteller kıvranıyor.
Sorun Arap turistleri fazla oluşu değil.
Aksine az oluşu..
Hangi işletmeciye sorsak
Hangi turizmciye sorsak.
“Bankadan kredi çektik, elimizde patladı” diyor
Geçen yıla oranla yarı yarıya düştüğünü, gelenlerin çoğunun gelmez olduğunu ifade etmeye başladılar.
Bu düşüş hem siyasi hem başka nedenleri var.
Karadeniz’de G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, körfez ülke liderleri ile el sıkışsa da görsek diye televizyon başına yapışanlar vardı.
Bunları bizzat gözlemledik. 
Lakin görünüşe göre hayal kırıklığı yaşandı.
Önümüzdeki kış zaten var olan ekonomik soruna bir de bu sorun yüklenecek.
Bu yönden işletmeler kış ayı iyi geçsin diye şimdiden tanıtıma ve ilgi çekip iç turizme yönelmeye başladılar.
Hatta yeni değişik yaratıcı çalışmalar yapmaya başladılar bile.
Yerel dinamikleri diri tutarak, Trabzon’daki iş dünyasının sivil toplum örgütü temsilcilerinden destek istiyorlar.
Bu konularda çalışma ve birliktelik istiyorlar.


RAHATSIZLIĞINI NASIL DİLE GETİRDİ 


AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldiler. Burada Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti Trabzon İl Başkanlığı arasında yaşanılan gerginlik ele alındı. Trabzon’un projeleri gündeme geldi. Bu toplantının medyaya yansıyış şekli İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu’nu rahatsız etti. 
Dilekoğlu da şu açıklamayı yaptı;
“03.07.2019 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile Trabzon’un sorunlarını, yatırım ve projelerini takip amacıyla bir dizi görüşme yapmak üzere Ankara’da bulunduk.
Trabzon Milletvekillerimiz yakın ilgi ve samimiyetle bizleri karşılamış, Trabzon’a hizmet noktasında Başkanımızın destekçileri olduklarını ifade etmişlerdir.
Bazı basın yayın organlarında Başkanımız Murat Zorluoğlu ile Ankara’da buluştuğumuz, toplantıda hiç konuşulmayan konular konuşulmuş gibi sunulmuştur. Tam tersine, Murat Başkanımız ile saatini de birlikte kararlaştırdığımız bir seyahat planlananmış, berabar yolculuk yapmış bulunmaktayız. AK Parti il teşkilatı olarak Başkanımız Murat Zorluoğlu ile 17 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Trabzon ve Trabzonlu hemşehrilerimize hizmetin en güzelini yapmak üzere el ele çalışmaya devam edeceğiz.”

ALLAH SİZİ  YOK ETMEK İÇİN Mİ GÖNDERDİ?


Trabzon Valiliğinde uzun yıllar özel kalem müdürlüğü yapan Hasan Kamber, Ortahisar sur içi ve dışında yapılan inşaatları eleştirdi.
Ağır bir de eleştiri getirerek, “Allah sizi Trabzon’u yok etmek için mi gönderdi?” dedi.
Kamber’in eleştirisi şu şekilde;
Tarihi eserleri yok etmekle övünen Trabzon, yeni bir başarıya imza atmak üzere. 1300’de yapılan 2. Alexios  kulesi içine inşaat ruhsatı ve temel açılması için kazı izni verildi. Müzeye 200 m. Koruma kuruluna 500 m mesafede dozerle 1. Derece arkeolojik alanda kazı yapılıyor. Kolay gelsin.
Ortahisar Tanjant yol üzerinde, taş kaplanınca Trabzon - Ortahisar evi olduğu düşünülen mahallesini yok etme yemini etti galiba. El birliği ile Pazarkapı yok edildi, mumhane yolda, Ortahisar yok edilmeye başlandı. SIrada Yukarı Hisar var. Trabzon seyretmeye devam etsin.”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Anahtar Deliği Haberleri