Anahtar Deliği 02.09.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

DARISI SUR İÇİNE OLSUN

Prof. Dr. Coşkun Erüz, Giresun’u örnek gösterdi ve Trabzon için istekte bulundu.

Bu istek şöyleydi;

“Giresun Aksu Adasın da arkeolojik kazı yapılıyor. Darısı bölgenin en eski ve önemli kenti Trabzon'un Sur İçi, özellikler Aşağı Hisar -Pazarkapı ile kentin ve çevresinin tarihi mekanlarına. Kentsel dönüşümle Trabzon dönüşürken tarihsel doku ve toprak altı arkeolojik kalıntılar bir daha geri dönmemek üzere, iş makineleri, bina temelleri altında yok oluyor.”
 

YENGEYİ NİYE KIZDIRDILAR?

Trabzonspor'da yılan hikayesine dönen John Obi Mikel ve eşi Olga Diyachenko Alegra hakkındaki iddialara, Rus milyarder Olga'dan yanıt geldi. Çıkan haberler için sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Olga Diyachenko, sert ifadeler kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddiaya göre, Trabzonspor'un yıldızı John Obi Mikel'in eşi Olga Diyachenko Türkiye'yi terk ettiğiydi.

Bunun üzerine sezon başında bonservissiz transfer edilen Obi Mikel'in de Trabzonspor yönetiminden izin isteyerek kulüpten ayrılmak istediği öne sürüldü.

Yaşananların ardından Rus milyarder olan Olga Diyachenko Alegra sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yayınladı ve tepkisini dile getirdi.

İşte Olga Diyachenko Alegra'nın açıklaması:

"En şaşırtıcı olan şey, buna ne kadar da fazla kişi sevinmiş. Hatta haberleri okurken adeta mest olmuşsunuz. Şimdiden benim, onun ne kadar para alacağımızı ve çocuk velayetinin ayrıntılarını düşünüp hesaplamışsınız"

"Ayrıca onu beyaz bir kadınla evlenme konusunda uyarmışsınız. Yorumlarınız, benim ve Mikel'in takipçilerinin büyük bir çoğunluğu hakkında çok şey anlatıyor gerçekten. Nefret etmek, sizin tam zamanlı işiniz gibi."

"Belli ki çoğunuz ancak başkaları mutsuz olduğunda mutlu olabiliyorsunuz. Tebrikler!"

"Sizler hayatta gerçek kazananlarsınız. Bu çok aşağılayıcı olduğu için yorumda bulunmayacağım ama gerçek anlamda ailemiz hakkında ne düşündüğünüzü ifade ettiğiniz için teşekkür ederim."

Son olarak bu gelişmeler sonrası aldığımız duyuma göre yenge Alegra, ona gösterilen evleri beğenmiyormuş.

Hatta en sonra eski başkanlardan Atay Aktuğ’un evi gösterilmiş kabul etmemiş.

Yani çok da abartılacak durum yok!

Obi Mikel kaliteli bir oyuncu.

Eşi de çocukları da Trabzon’a uyum sağlayacaklar.

Trabzonspor yönetimi bu konuda çok hassas davranıyor.

İnce eleyip sık dokuyor.
 

BUGÜN O BİNA AÇILIYOR

Trabzon’un uzun süredir beklediği Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi, bugün nihayet açılıyor. Adli tatilin bitiminin hemen ardından göreve başlayacak Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi peki nasıl oluşuyor? Mahkemede 4 ceza, 5 hukuk dairesinden oluşuyor. Aynı zamanda Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize’deki davalara da bakacak. Bölge Adliyesi’ne Trabzon Adliyesi’ne personellerde geçiyor. Bir çok personel istekte bulundu. Çoğunun ise onaylandı bu istekleri.

Yeni alımlar Trabzon Adliyesi’ne yakında olur.
 

MUTLAKA KONUŞMALI MUTLAKA GEREKÇELER SUNMALIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Trabzon’da entegre tesis için tartışmalar yeniden alevlendi.

Biraz size konuyu hatırlatalım sonra çıkan patırtıyı da izah edelim istedik!

Araklı Taşönü Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapılması için kollar sıvandı.

Yöre halkı buna tepki gösterdi.

Bu tesis 60 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

Hatta bu tesisin yapılmasını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın istediği de söyleniyor.

Yatırımcı geçtiğimiz günlerde Trabzon’a geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile görüştüğü ifade ediliyor. Biz buna şahit olmadık! Bize programı bildirmediler! Medyaya yansıtmadılar! Belkide bilerek yaptılar. Belkide özel bir toplantı yaptılar. Belkide yapmadılar. Neyse devam edelim. Bu yatırımın tartışılması bu defada ÇED raporuyla yeniden alevlendi. Tesisin yapılması için ‘ÇED olumlu’ raporu verildi. Bu rapora Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Doç Dr Mahmut Muhammet Bayramoğlu, ‘fiyasko’ olarak yorumladı. Raporla ilgili yakında 14 oda başkanı olarak bir araya geleceklerini, bazı detayları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade ediyor.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, konudan uzak duruyor. Yada öyle gösteriyor!

Lakin bu konuyu en iyi bilen ve kamuoyuna aktarması gereken kendisi.

Mutlaka bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi eğer tesisin gerekliliği doğaya zararı yoksa aktarması gerekir.

Yorum Yap
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Anahtar Deliği Haberleri