Akaryakıtta fiyatlar yine değişti! Bu sefer zam geldi

Akaryakıt fiyatlarında benzine gelen 63 kuruşluk indirim bugünden itibaren geçerli olmak üzerine gelen zam indirimi yok etti.

Akaryakıtta fiyatlar yine değişti! Bu sefer zam geldi

Döviz kurundaki yükseliş ve brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmalar nedeniyle yapılan zam ile benzinin litre fiyatı tekrar 20 lira sınırına dayandı. İşte 13 Ocak 2023 güncel akaryakıt fiyatları ve petrol piyasasında son durum…Brent petrol varil fiyatının tekrar 80 doların üzerinde hızlıca yükselmesi akaryakıt fiyatlarında zammı beraberinde getirdi. 

Çin etkisi ile geri çekilen Brent Petrol bir günde Çin’den gelecek talep beklentisi ile yukarı yönlü baskı oluşturdu. Ülkedeki sanayi ve üretim yeniden artması büyük bir petrol talebine neden olacak düşüncesi ile petrol piyasasında tabelanın rengi yeşile döndü. Geçtiğimiz günlerde düşüş nedeniyle benzine yapılan 65 kuruşluk indirimin ardından bugün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 80 kuruşluk zam yapıldı.

Zam ile birlikte İstanbul’da benzinin fiyatı 19,68 lirayı aşarken İzmir ve Ankara’da ise 20 lira sınırına yanaştı.Yapılan zamdan motorin ve LPG ise etkilenmedi ve fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler