AK Partili Çebi'den deprem yardımları hakkında bilgi "Kurumlarımızla işbirliği halinde çalışıyoruz"

Trabzon AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, deprem bölgelerine giden yardımlar için teşkilat birimleriyle teyakkuza geçtiklerini söyledi.

AK Partili Çebi'den deprem yardımları hakkında bilgi "Kurumlarımızla işbirliği halinde çalışıyoruz"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, deprem felaketi sonrasında tüm teşkilat birimleri olarak teyakkuza geçtiklerini söyleyerek “Yardım çalışmalarının koordine edilmesi ve toplanan yardımların afet bölgesine gönderilmesinde kurumlarımızla işbirliği halinde çalışıyoruz, çalışmalarımızı gece-gündüz sürdüreceğiz.” dedi.

VAKİT KAYBETMEDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK
Yüzyılın felaketinin ilk saatlerinden itibaren çalışmalara başladıkları söyleyen Çebi, “Deprem sabahı teşkilat mensuplarımızla birlikte bir araya gelerek yapabileceğimiz çalışmaları gözden geçirdik. Türk Kızılay Ortahisar Şubesi ve AFAD ile iletişime geçerek öncelikli ihtiyaç malzemelerin sağlaması hususunda istişarede bulunduk. Tüm teşkilat mensuplarımızla birlikte Meydan Parkı’ndaki kan bağışı faaliyetine katıldık.” dedi.

YARDIM TOPLAMA MERKEZLERİ OLUŞTURDUK
Çebi, şöyle devam etti: “İlçe Yöneticilerimiz, İlçe Kadın Kollarımız ve İlçe Gençlik Kollarımız olarak eşgüdümlü bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Önce ayni yardımların toplanacağı merkezleri oluşturduk. Bunun için Akoluk toplama merkezi ile Hacıkasım otoparkı yardım toplama merkezi olarak belirledik. Bir taraftan da afet bölgesine nakdi yardımda bulunmak isteyenleri yardım kuruluşlarına yönlendirdik.”

GÖNÜLLÜLÜK İÇİN BAŞVURU ŞARTI
Afet bölgelerinde çalışmalara katılmak için ilk gün 40 genci afet bölgesine uğurladıklarını hatırlatan Çebi, “Yardım çalışmalarına katılmak isteyenlerden yoğun bir şekilde talep almaktayız. İçişleri Bakanlığımızın talimatı gereği afet bölgesinde yardım çalışmalarına katılmak için e-devlet üzerinden AFAD Gönüllüsü başvurusu yapmak zorunlu hale getirildi. AFAD’tan onay mesajı sonrası gönüllüler yardım çalışmalarına katılabiliyor. Bundan dolayı çalışmalara gönüllü katılmak isteyenler öncelikli ve zorunlu olarak e-devlet üzerinden gönüllülük başvurusunu yapmaları gerekmektedir.” bilgisini verdi.

ÖRNEK BİR DAYANIŞMA
Çebi, deprem felaketinin ilk saatlerinden itibaren tüm Türkiye’nin yardım konusunda seferber olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bir asır önce Çanakkale’de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi aziz milletimiz ayni ve nakdi yardım konusunda seferber oldu. Ortahisar’da da hemşehrilerimiz afetzedelerin yaralarını sarma adına adeta birbirleriyle yarışırcasına yardıma koşuyor. Ayrıca ayni ve nakdi yardımlar dışında yardım malzemelerinin ayrıştırılması ve tırlara yüklenmesi için çalışmalara katılıyorlar.

TEŞEKKÜR ETTİ
Gece, gündüz yardım faaliyetlerine katılan teşkilatımızın tüm dinamiklerine, hayırsever iş insanlarına, ayni ve nakdi yardımlarıyla seferber olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR
Gün birlik ve beraberlik günüdür. Acımız çok büyük, yaraları sarma adına Devletimiz tüm kurum, kuruluş ve imkânlarıyla afet bölgesinde. Cumhurbaşkanı Yardımımız Fuat Oktay, bakanlarımız ve milletvekillerimiz de aynı şekilde afet bölgesinde yardımların ve çalışmaların koordine edilmesinde faaliyet gösteriyorlar.” 

YARDIM FAALİYETLERİ SÜRÜYOR
Çebi, afet bölgesi için yardımda bulunmak isteyenlerin yardım toplama merkezlerine yardımlarını ulaştırabileceklerini hatırlatarak sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şehrimizdeki kurumlarımız aracılığıyla yardım toplama çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Yardımda bulunmak isteyenler bizlere ve ilgili kurumlara ulaşarak yardımlarını ulaştırabilirler.  Ayrıca yardım toplama merkezlerine yardımlarını iletebilirler. Yardım malzemelerinin ayrıştırılmasına da katkı sağlayabilirler. Tüm hemşehrilerimizin katkılarını bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler