Ahmet Metin Genç'ten taş ocağına karşı dava!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantıları devam ediyor. 

Ahmet Metin Genç'ten taş ocağına karşı dava!

Toplantıda söz alan Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yapılan bazı yatırımlar için teşekkür etti.

Genç "Geçtiğimiz hafta hem Avrasya pazarı hem de gasilhanemizi ziyaret ettim. Bir vatandaş olarak teşekkürlerimi sunarım. Personellerimiz de güzel bir hizmet, insanların üzüntüsü tavan yaptığı anda yaşam alanı olarak da güzel bir hizmet oldu. 

İtfaiye dairemiz de hakikaten Büyükşehir belediyemize yakışan bir yer oldu. Avrasya Pazarı da güzel bir iş olarak ortaya çıkıyor. " ifadelerini kullandı.

Ortahisar belediye binasının arka kısmında bulunan alanın TOKİ'den devralınması gerektiğini belirten Genç "Pazarkapı ile Ortahisar belediyesi arasında kalan bir alan var. O alanı sizinle beraber TOKi başkanımızla konuşarak sosyal yaşam alanı yapmamız lazım. Bu alanı güzel bir hale getirmek güzel olacak diye düşünüyorum." 

Genç ayrıca Sındıra Mahallesinde işletilen taş ocağına dava açtığı belirterek "Bu kararlar bir noter gibi en son bize geliyor. İlk önce biz belediyelerin onayından geçmelidir" ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Genç, "HES ve taş ocağı bize noter gibi geliyor. Maçka ilçesi Sındıra Mahallesi'nde taş ocağı var. Daha öncede Ormanüstü Mahallesi'nde denemeler oldu. Yargıdan döndü. Her nasılsa hemen bitişik mahallesinde Sındıra Mahallesi'nde ÇED gerekli değildir raporu almışlar. Mahalle halkı bilmiyor. Maçka ve Büyükşehir Belediyesinden olumlu görüş alınmış. Hiç olmazsa mahalline gidelim. Bizim buna çok ciddi itirazımız oldu. Dava açıldı. İşin farkındalığını oluşturmak için ben de dava açtım." dedi.

Murat Zorluoğlu konu ile alakalı yaptığı açıklamada "Biz konularda hassas bir belediyeyiz. Hukuken imar planlaması en son geliyor. Bu kanunen böyle ama bizde çevre hassasiyetini gözeterek pek memnun olmadığımızı belirttik. Taş ocağı konusunda 30-40 kurumdan biri biz oluyoruz. Bize geldiğinde hemen imzalamıyoruz. TİSKİ'ye soruyoruz. Haritayı açıp bakıp değerlendirip karar veriyoruz. Uygun veya uygun değil görüşü veriyoruz. Bazen bizim görüşümüz doğrultusunda bazen de bizim aksimize karar veriliyor. Bazen bizim aksimize verilen kararı dava edebiliyoruz uygun değil diye. Maçka'daki konuyu tekrar bakalım. Biz uygun görüşü vermiştik. Ama bu alanda AFAD uygun görüş vermişti. Heyelan konusunda AFAD'ın uygun görüş verdiği bir konuda biz sadece içme suyu konusu gibi konulara bakarız. Bu konuya biz de tekrar bakalım." ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber