Ahmet Kaya: “Bu devletin güçleri insanları ilk günlerde yalnız bıraktılar”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulunarak “Bu devletin güçleri insanları ilk günlerde yalnız bıraktılar” dedi.

Basın toplantısına CHP Trabzon İl başkanı Nurcan Aşcı Demiröz, Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı.

Ahmet Kaya: “Bu devletin güçleri insanları ilk günlerde yalnız bıraktılar”

Ahmet Kaya deprem bölgesi ziyaretinde yaşadıklarını anlatarak şu ifadeleri kullandı;

“Deprem bölgesinde bir baba ile konuştum. O baba yaşadığına pişmandı. Ben başım ağırsa reis yanımda diye düşünüyordum. Bu felakete kadar böbürlenerek anlatıyordum. Kızım, eşim, babam enkaz altında kaldı. Hepsi öldü, ben enkazdan çıktım dedi. Bana bunu bir baba dedi. Ben bizzat gördüm yaşadım. Buz gibi havada insanlar kaderleriyle baş başa bırakıldı. Televizyondakiler hikaye. Cesetler donmuş halde. Ağır dramlar yaşandı orada. Bu devletin güçleri insanları ilk günlerde yalnız bıraktılar. Biz devleti baba biliriz. Devletimizin Kızılay’ı AFAD’ı birçok yetkilisi orada yoktu. İnsanlar feryat ederek öldü. Ders alalım. Türkiye bir deprem ülkesi. Canlar yandı yanmaya devam ediyor. İmar planlamalarını gözden geçirelim. Kader mi kulun akılsızlığı mı? Tamam deprem kader fakat sende biraz tedbir al. Umut ediyorum bundan sonra bunlar yaşanmaz. Trabzon’a 17 bin 547 depremzede var. Başımızın üstünde yerleri var. Yurttaki depremzedeleri ziyaret ettik.

Lütfen yeniden bir değerlendirme yapın. Üniversiteleri lütfen açın. Çocuklarımız mağduriyet yaşadılar. Kargaşalar yaşandı. Yetkili kurumlara sesleniyorum. Trabzon bir üniversite kenti. Bir sürü esnaf ekmek yiyor. İmkanımız olanağımız var. Depremzedelerimizi başka yerlerde ağırlayalım. Lütfen üniversiteleri açalım.”

Ahmet Kaya: “Bu devletin güçleri insanları ilk günlerde yalnız bıraktılar”

SEÇİM SÜRECİ

Seçim sürecine ilişkin bir kaç değerlendirme yapmak istiyorum. Farklı gruplara ait partiler bir araya geldiler. Tarihi bir görev. Hepsi tarihi bir işe imza attılar. Hepsine teşekkür ediyorum. 84 milyon insanın umudu oldular. Allah yolumuzu açık etsin. Bu ülkede barış olsun. Kardeşlik olsun. Sevgi egemen olsun. İnanıyorum ki başaracağız. Memleketin durumunu anlatmama gerek yok. İliklerimize kadar yaşıyoruz. Koca devletin nasıl aciz duruma düşürüldüğünü gördük. O makamları işgal edenlerin durumunu gördük. Bir şey daha gördük. Milletimizin beraberliğini yüceliğini gördük. Bu millete hükümet edenlerin acizliğini gördük. Hepimiz cumhurbaşkanı adayıymışız gibi elimizi taşın altına koyacağız. Hep birlikte bu seçimleri kazanacağız. %61 ile bu seçimleri kazanacağız. Hem plakamızı hem de tarih yazacağız. Cumhuriyetin 100. yılındayız. Demokrasi ile taçlandıracağız. Yolumuz açık olsun. Hadi Bismillah.

“BUNU SÖYLEMEKTEN MUTLU DEĞİLİM AMA”

Bunu söylemekten mutlu değilim ama ilk günlerde kimse yoktu. Geçmişte de biz felaketler yaşadık. O tür yerlerde ilk aranan Kızılay’dır, askerdir. AFAD’tır. Bir tane Kızılay çadırı ve personeli ilk 3 gün görmedim.  Bir komutanı gördüm. Emir verdikleri zaman geldiler. Maraş’ta birçok dükkan yıkılmış ama yıkılmayanlarda var bina sağlam ama dükkan yıkılmış. Suriyeliler, fırsatçılar talan etmiş. Otorite boşluğu var. Madenciler arama kurtarma konusunda çok iyiler. Gönüllüler organize çalışıyorlar. İzledim. AFAD yok, Kızılay yok. Trabzon Büyükşehir Belediyesi oradaydı. Çok güzel hizmet ettiler. Sahada bir tane Maraş belediye çalışanı gördüm. Herkes arı gibi çalışıyordu. İnsanlar haklı olarak nerde benim devletim dedi. İyi ki belediyeler vardı. Olmasaydı orası hepten perişandı. 3. günden sonra çıkarılanların büyük bölümü rahmetli oldu. İlk 72 saat çok kritik. Tek adam diyoruz ya, her şey onun ağzından çıkan cümlelerle oldu. Bakanlar çalışanlar emirlerle yetkilerle müdahale etti. Her şey padişahım emrete bağlı olduğu için herkes bekledi.

TRABZON’UN YAPI STOĞU KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA YAPILSIN

"Trabzon deprem bölgesi mi?" tartışmaları ile ilgili konuşan Ahmet Kaya, “Bilim insanlarının tespitlerini yok sayamayız. Aylardır yıllardır deprem olacak diyorlar. Tedbir alınmamış. Osman Bey değerli tespitler yapmış. Trabzon’un yapı stoğu konusunda bir çalışma yapılsın. Türkiye’de bu depremden sonra 70’e yakın ilde kat sayılarının yükseltilmesi adına çalışmalar yapılmış. Bilim insanlarının kıymetli sözleri dikkate alınsın. Çok şükür Trabzon 4. derece. Sağlam bir zemini var ama yakın illerde deprem olur Trabzon etkilenir. Depremde bizde sallandık. Parası fazla olsun da sağlam binalar yapalım.” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

Trabzon'da yeniden miletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna cevap veren Kaya, “Ben il ilçe ve yönetici arkadaşlarımla konuşup ondan sonra karar vereceğim. Çok isterim. İktidar partisi milletvekili adayı olmayı tabi ki istiyorum. Gayet net ve açık bir cevap olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber