Ahmet Ağaoğlu, Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Genel Kurul'da konuştu.

Trabzonspor'un borcu, yayıncı kuruluşun şikayetleri, altyapıdan oyuncu transferi gibi bir çok konuya değinen Başkan Ağaoğlu, üyeler tarafından gelen sorulara da yanıt verdi.

Başkan Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Trabzonspor’un bütçesinin konuşulduğu bir genel kuruldayız. Herkesin görüşü Trabzonspor’un borçlarının arttığı yönünde. Borç dediğiniz şey gelir ve gideriniz arasındaki farktır. Defalarca ifade ettik. Önemli bir nokta var. Süper Lig kulüplerinin en büyük geliri olan naklen yayın sözleşmesi.

İlk yayın sözleşmesi 500 Milyon Dolardı. Bu sene 115 Milyon dolara düştü. Bunun anlamı şu Trabzonspor’un berabere kaldığında kazanacağı para 70 bin Euro. Deplasman giderini bile karşılamıyor. Biz elimizdekini yaptıktan sonra enflasyon, kur farkı ve gelirlerdeki azalışa bakıldığında 2 Milyar seviyesinde tuttuysak bu önemli. Buna göre yapalım. 48 milyar Euro kaybettiğimiz para 4 yılda. 

YAYINCI KURULUŞ ŞİKAYETÇİ

Yayıncı kuruluş da korsan yayından dolayı şikâyetçi. Spor Severlerin yüzde 47’si korsan yayından Süper Lig’i takip ediyor.  Bu tablo tersine dönmediğinde Süper Lig ekiplerinin 40 Milyar TL'nin üzerine çıkan bir borç yüküne sahip olacak.

BAZI TAKIMLARIN NEDEN UEFA'YA KATILAMADIĞINI GÖRECEKSİNİZ

Bizim yaşadığımız olayları değerlendirelim. Pandemiyi biz yaşıyoruz. Pandemiden kaynaklanan gelir kaybını biz yaşadık. Süper Lig’de ilk defa Süper Lig takımı Şampiyonlar Liginde play-off oynadı.  Elendiğimiz için 24 Milyon kazanmak yerine 9,5 Milyon Euro kazandık. UEFA da oynadığımızda karşılaşma başına 681 bin Euro kazandık. Bunları UEFA sitesinde görebilirsiniz. Orada aynı zamanda bazı takımların neden UEFA’ya katılamadığını da göreceksiniz.

TRABZONSPOR 4 YILDA 4 KUPA İLE TAMAMLADI

Trabzonspor, son yılda 4 yılda 280 puanla diğer 3 takımın üzerinde yer aldık Süper Lig’de. 4 Yılda Trabzonspor 4 Kupa ile tamamladı. Diğer 3 büyük takım 3 kupa ile tanmamlanmış. Bizden önceki 4 yılda 0 kupa ile tamamlanmış. Bunu sportif bilanço olarak dikkate alabilirisniz.

SİZ DE SAHİP ÇIKIN

Altyapı konusundaki eleştirilerin tamamına katılıyorum. Benim sizden de bir ricam var. Altyapıdan yetişen oyuncular en ufak hatasında yerden yere vurulurken sizlerin de sahip çıkmasını istiyorum. Ahmetcan Kaplan kadrodayken neden stoper transfer ettiniz diye eleştiri yaparken, sosyal medyada neden bir stoper transfer edemediniz diye eleştirilere sizde karşılık verin. Hata yapan oyuncuyu bir kalemde silersek hata yapmış oluruz. Sürekli olarak geldiğimizden beri söylediğimiz şey her şeyi birlikte yaparsak başarabilirizdir.

HERKES CUMHURBAŞKANIMIZA TAMAM DİYOR AMA UYGULAMA YOK

Türkiye’de statlar yapıldı ve Bakanlık tarafından kulüplere tahsis edildi. 36 stat inşa edildi bu ülkede. Dünyada eşi yok. Özkan Sümer futbol akademisi de yapılmış ve tahsis edilmiştir. Bu ülkenin sporcu yetiştirmekteki sorunu tesis değil eğitim ve sporu yöneten insanların şirazesindeki noksanlık.
Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği şey şu. Altyapıya önem verin sporcuyu altyapıdan çıkarın. Bu sürdürülebilir plan ile başarı zor. Herkes Cumhurbaşkanımıza tamam diyor ama toplantıdan ayrılınca uygulama yok.

ŞAMPİYONLUĞA RAĞMEN ELEŞTİRİYE MEMNUNİYET

Biz yabancı bir firma ile anlaştık. Öncelik hocaların eğitimi. Hocalarımızın eğitimini yapacaklar. Yetersiz hocalar ile yollar ayrılacak. Yerine yenileri gelecek. Bu firmayı daha sonra TFF anlaşma yaptılar. TFF’den yönetim kurulu üyelerine kesilen cezaları yönetim kurulu üyeleri kendileri ödeyecek. İmza paraları çok konuşulmaya başlandı. İmza parası konusu son 5-6 senedir dünya futbolunun gündeminde. Futbolcunuz ile 3 sene imzaladığınızda 2,5 sene sonrasında başka kulüplerle görüşme hakkı elde ediyor. Kulübe bonservisimle geliyorum diyor. Bu dünyada uygulanan bir metot. İlk defa bu kadar eleştiri olan bir genel kurul görüyorum. Şampiyonluğa rağmen bu kadar eleştiriyi bir arada gördüğüm için memnuniyetimi de dile getirmek istiyorum.

GENİŞ BİR KADROYA GEREK VARDI

Bu ekonomik tablo. Sadece Trabzonspor’un değil hiçbir futbol takımının içinden çıkacağı tablo değil. Bu tablonun en kıyısındaki takım Trabzonspor. 
Satılan oyuncular ile alına n oyuncular arasındaki fark 10,6 Milyon Euro’dur. Neden 40 Milyon Euro maaş bütçe oluştu. Şampiyonlar Ligi’ne katılabilseydik geniş bir kadroya gerek vardı.  O yüzden bu rakamlara ulaştı. 

Basın mensuplarına hitap ediyorum. Şu oyuncu ile anlaşıldı b oyuncu ile görüşüldü haberleri doğru değil. Bir sirkülasyon olursa aşırı durum olursa belki transfer olabilir ama şu anki hedefimiz bu 40 milyon Euro olan maaş bütçesini Ocak ayında 30 Milyon Eurolara indirmek olacaktır.

KASAYA 5 KURUŞ GİRMİYOR

Bizden önceki borçlar nedeniyle 200 Milyon TL’yi ödemek zorunda kaldık.  Son 40-45 gündür de kulübün kasasına 5 kuruş girmiyor. Dünya Kupası nedeniyle verilen ara da ilk kez karşılaştığımız bir durum.

Haber61 - Spor Servisi -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor