Abdullah Avcı'dan transfer ve değişiklik açıklaması! "Önümüzdeki sezonun organizasyonu..."

Abdullah Avcı maç sonu basın toplantısında transfer, gelecek sezon, oyun içindeki değişikliklerle ilgili konuştu.

Abdullah Avcı'dan transfer ve değişiklik açıklaması! "Önümüzdeki sezonun organizasyonu..."

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı, transfer, gelecek sezon, oyun içindeki değişikliklerle ilgili konuştu.

Abdullah Avcı, iki maçın toplamında bütün istatistiklere bakıldığında önde olduğumuzu ancak hak ettiğimiz bir turun karşılığını alamadığımızı vurgulayarak, “İki maç toplamında 12 net pozisyon var. İlk maçta oyunu koparabilirdik. Bugün baktığınızda oyunda istek, coşku, organizasyon, pozisyon vardı ancak ilk pozisyonda gol yedik. Oyundan kopmuyoruz, devam ediyoruz, penaltı kazanıyoruz, pozisyonlara giriyoruz ve ilk yarı itibarıyla toplamda eşit olarak içeriye giriyoruz. Oyunun içerisinde tekrar kalarak oyun üstünlüğünü sonuna kadar devam ettiriyoruz. İlk maçta da ikinci maçta da belki bir santimle VAR’dan dönen golümüz, verilen penaltı ve pozisyonlarımız var. Bu seviyede iki maçta, oyun olarak, gol sayısı olarak, beklenti olarak ancak bu kadar girebiliyorsun. Burada artık dokunuş ve beceri kalıyor. Rakip de inanamadı herhalde… Üst üste bu kadar üstün oynayıp bu kadar pozisyona girip turu geçememek gerçekten üzüntü verici. İki maçın karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Fazlasıyla hak ettiğimiz bir turdu ama bunun karşılığını alamadık. Belki de futbolun diğer tarafı bu. Rakibi tebrik ediyoruz” dedi.

TRANSFER VE MAÇ İÇİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Avcı, oyuncu değişikliklerinin olumsuz yansımasının olmadığını düşündüğünü belirterek, “İki maçın kalitesiyle oyunun, transferle bir alakası olmadığını düşünüyorum. Transferler geldiğim günden itibaren benim onayımla oluyor. Oyun üstünlüğü bizdeydi, pozisyon sayısında da üstündük. Değişiklikler doğru gözüküyor sadece dokunuşlar yok. Başka da forvet oyuncusu yok, dışarıda da kalmadı. Oyunla veya değişiklikle ilgili sorunun olmadığını düşünüyorum. Topa zaten sahip oluyoruz, teknik oyuncularla buna devam ettik. Bekleri biraz daha derine yolladık, her türlü pozisyona girdik. Penaltı kazandık, gol attık sayılmadı, değişikliklerin olumsuz olduğunu düşünmüyorum. Transferler benim tasarrufumda olan, karşılıklı yönetimle uygun görüldüğü, scout ekibiyle beraber yaptığımız bir durumdur ve ben buraya geldiğimden beri böyle devam ediyor." dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENENİN ORGANİZASYONUNUN ÇALIŞMASINI YAPIYORUZ"

Avcı, "Oyunu seyrederken, oyunun nasıl aktığını takip edersin ve ona göre hamleler yaparsın. Oyun başından sonuna kadar benim kontrolümde. Yediğimiz iki golün açıklaması, merkezden olan pozisyonlarla ilgili değil, merkezden de geçiliyor ama kaleci kurtarıyor, ötekinin bacağının arasından geçiyor veya sen gol kaçırırken dönüyor gol yiyor. Merkezden olduğunu düşünmüyorum. Rakip bizden çekiniyor, bekliyor. Ben teknik oyuncularla oyunu domine ediyorum, sadece içeriye atma ve becerisini tamamlayamadık. Merkez oyuncusuyla ilgili skorun 2-0’a geldiğine katılmıyorum. Fırsatlar da bulduk ancak bunu değerlendiremedik. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde toplam 10 müsabaka oynadık. 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldık. Aslında birbirine çok yakın dengede gittik. Uluslararası seviyede devamlı maç oynamak önemli bir deneyim kazandırır. Bu 2 maçta çok kırılmaların, şanssızlıkların olduğu bazen becerinin de içinden kaçtığı bir durum var. Bugün liglerin son şampiyonlarının yaşadığımıza benzer şeyler yaşadıklarını görüyoruz. Liverpool da Ajax da Milan da ve bizden önceki Başakşehir de Beşiktaş da olduğu gibi şeyler yaşanabiliyor. Transfer çözüm değil, takım organizasyonu çözümdür. 27 aydır, 28 aya gidiyoruz. 3 kupa almıştır bu takım, inişleri çıkışları olacaktır. Şu an itibarıyla Ziraat Türkiye Kupası hedefi önümüzde duruyor. Bugünden itibaren, zaten yaptığımız, önümüzdeki senenin organizasyonunun çalışmasını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Abdullah Avcı, taraftarımız ile ilgili ise şu cümlelere yer verdi:

“Trabzonspor taraftarı hem çok coşkuludur hem de her yerde vardır. Her zaman saygılılardır. Ama ben oyunun içini konuşurum, oyun dışını konuşmam.” 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler