28 Kasım Akçaabatlılar günü olarak kutlanacak

Trabzon'un Akçaabat ilçesinin ilçe oluşu, 2022 itibariyle her yıl 28 Kasım'da "Akçaabatlılar Günü" olarak kutlanacak.

28 Kasım Akçaabatlılar günü olarak kutlanacak

Trabzon'da Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in gerçekleştirdiği girişimler neticesinde, 28 Kasım 1886’da Akçaabat’ın ilçe oluşu, 2022 yılı itibari ile her yıl 28 Kasım’da törenle kutlanması kararı alınmış ve kutlanmıştı. 

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu’nun ve Akçaabat Kent Konseyi’nin toplantılarında 28 Kasım’ın aynı zamanda Akçaabatlılar Günü ilan edilmesi önerisi getirildi. Akçaabat Belediye Meclisi’ne taşınan bu öneri, gündem maddeleri arasına alınarak görüşüldü. Akçaabat Belediye Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunca, 28 Kasım Akçaabat’ın İlçe oluş tarihinin aynı zamanda Akçaabatlılar Günü olarak kabul edilmesi ve kutlanması talebi komisyon üyelerince uygun görülüp Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. 

28 Kasım Akçaabatlılar günü olarak kutlanacak

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Güzel ilçemiz Akçaabat’ımızı her platformda tüm özelliklerini öne çıkararak tanıtmaya gayret ediyoruz. Gönlümüzde Akçaabat sevdasıyla ve hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda şehrimizi daima en ileriye taşıyacak çalışmalarda ve girişimlerde bulunuyoruz. Bu felsefe ile gerçekleştirdiğimiz girişimler neticesinde 2022 yılı itibariyle her yıl 28 Kasım’da Akçaabat’ımızın ilçe oluşunu kutluyoruz. Aynı zamanda Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma kurulumuzun önerisi ve Akçaabat kent Konseyimizin yazılı talebi doğrultusunda 28 Kasım tarihini Belediye Meclisimizde oy birliği ile aldığımız karar neticesinde Akçaabatlılar Günü olarak ilan ettik. 28 Kasım Akçaabatlılar Günü toplumsal hafızaya kazınacak, şehrimizin kültürel yapısında yer alacak ve gelecek nesillere aktarılacak. Akçaabat, her alanda farkını ortaya koymaya devam ediyor. Belediye olarak var gücümüzle, tüm azmimizle Akçaabat için Akçaabatlı hemşehrilerimiz için durmadan çalışacağız.” dedi.

28 Kasım Akçaabatlılar günü olarak kutlanacak

28 Kasım Akçaabatlılar günü olarak kutlanacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler