209. saatte Hatay'dan güzel haber! 2 kişi daha kurtarıldı

Kahramanmaraş depreminde en ağır yıkımı yaşayan illerin başında gelen Hatay'da arama kurtarma çalışmalarından güzel haberler gelmeye devam ediyor.

209. saatte Hatay'dan güzel haber! 2 kişi daha kurtarıldı

Depremin 9. gününde enkaz altındaki 2 kişi, 209 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Hatay’ın merkez Antakya ilçesine bağlı Cebrail Mahallesi’nde Murat Apartmanı enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Uzun süren çalışmaların ardından enkaz altında olan yabancı uyruklu karı koca enkazdan sağ kurtarıldı.

Domuz damı sistemi sayesinde ekipler rahat bir şekilde girip rahat hareket etti. Enkaz altındakilere ilk müdahaleyi 112 Acil Yardım ekipleri yaptı. Ardından Faez Ghanam ve eşi Fatma isimli 2 kişi sağlıklı bir biçimde kurtarıldı.

Enkazdan çıkan karı koca, sedyeyle ambulansa götürülürken parmaklarıyla gök kubbeyi işaret etti.

Kelime-i şehadet getiren Fatma, sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye götürüldü.

Balıkesir AFAD görevlisi yaptığı açıklamada, 3 gündür enkaz çalışması yapıyoruz kepçelerle. Murat Apartmanı'ndan 2 kişiyi sağ kurtardı. Enkazdakilere 'duvara vurun' diye seslendik, vurdular, ses verdikler. Isı tespitinden sonra da yerlerini belirledik ve depremzedeleri enkazdan kurtardık" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler