2023 YKS tarihi ne zaman? Üniversite sınavı başvuru tarihi belli oldu!

ÖSYM tarafından uygulanan üniversite sınavı YKS ile ilgili sorular gündeme gelmeye başladı.

2023 YKS tarihi ne zaman? Üniversite sınavı başvuru tarihi belli oldu!

Yeni yıla girmemize kısa bir süre kala ÖSYM'nin yeni yıl takviminde YKS 2023 sınav tarihi ve YKS 2023 başvuru tarihleri yer aldı.

Peki üniversite sınavı YKS: TYT, AYT, YDT ne zaman? İşte son güncel durum...Üniversite sınavı YKS için hazırlığa başlayan üniversite adayları büyük merak ve sabırsızlıkla araştırıyor. Üç ayrı oturumda uygulanan YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT), üçüncü oturumu ise Yabancı Dil Testi (YDT) olarak tamamlanıyor.

YKS'nin üç ayrı oturumu için başvuru tarihleri belirleniyor. Peki yeni YKS sınavı ne zaman, hangi tarihte uygulanacak? İşte ÖSYM'den son dakika 2023 takviminde yer alan tarihler...

YKS 2023 SINAV TARİHİ NE ZAMAN? 
YKS 2023 sınav tarihleri 17-18 Haziran 2023 günlerinde uygulanacak. TYT 17 Haziran'da, AYT ve YDT 18 Haziran'da uygulanacak.

YKS 2023 BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN? 
YKS 2023 başvuruları 9 Şubat - 6 Mart 2023 tarihleri arasında alınacak. YKS 2023 sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.


YKS BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR? 
YKS başvuru işlemi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim