2023 Ehliyet affı TBMM'de yasalaşacak mı? İşte detaylar

Vatandaşların gündeminde genel af, vergi ve SGK borçları ile GSS prim borçlarına af konusu yer alıyor.

2023 Ehliyet affı TBMM'de yasalaşacak mı? İşte detaylar

Diğer yandan ehliyetine el konulan vatandaşlar da her gün, “Ehliyet affı son dakika 2023” gibi aramalar yapıyor. MHP ve CHP milletvekilleri ehliyetine el konulan 1 milyon sürücüyü ilgilendiren konuyu gündeme taşımıştı. Peki, Ehliyet affı var mı, çıktı mı? Bilindiği gibi Meclis’in gündeminde en son EYT yasası ve sözleşmeliye kadro konuları vardı. Sözleşmeliye kadro yasalaştı ve şimdi de EYT düzenlemesinin yasalaşması bekleniyor. Ehliyet affının ise ne zaman Meclis’e geleceği merak ediliyor. TBMM ehliyet affı 2023 yasalaşacak mı? İşte ehliyet affı ile ilgili son gelişmeler…

Ehliyet affı son dakika 2023! 1 milyon sürücüyü ilgilendiren ehliyet affı ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. “Ehliyet affı var mı, çıktı mı?” sorusuna yanıt aranıyor. MHP ve CHP’li milletvekilleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na konu ile ilgili talebini aktarmıştı. Değişik nedenlerle ceza puanından veya trafik kurallarını ihlalden dolayı ehliyetlerine el konulan vatandaşlar merak ediyor. TBMM ehliyet affı 2023 yasalaşacak mı? İşte detaylar…

EHLİYET AFFI SON DAKİKA 2023
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve CHP Milletvekili Özkan Yalım ehliyet affı konusunda açıklamalar yapmıştı. Baki Şimşek, "Bir defaya mahsus olarak ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olan, özellikle şoförlerimiz için bir ehliyet affını yılbaşından önce çıkarmanızı bekliyoruz," demiş Özkan Yalım ise kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa'da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmaları ve ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini belirtmişti.

EHLİYET AFFI VAR MI, ÇIKTI MI?
Sürücü belgesine el konulan vatandaşların yakından takip ettiği ‘ehliyet affı’ konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz…

TBMM EHLİYET AFFI 2023 YASALAŞACAK MI?
Ehliyet affı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme gelmedi. Gündeme gelmesi halinde Meclis’ten geçerse Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

EHLİYETE EL KONULAN DURUMLAR
Alkollü araç kullanmak
Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması
Hız sınırının aşılması
Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak
100 ceza puanına ulaşmak
Uyuşturucu kullanmış olmak
Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak
Sağlık durumunun bozulması

ALKOL NEDENİYLE ALINAN EHLİYET NASIL GERİ ALINIR?
Alkollü araç kullanma sebebiyle el konulan ehliyetlere af gelip gelmeyeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Fakat sürücü belgesini geri almak isteyenler ehliyete el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuruda bulunabilirler.

EHLİYET SİCİLİ NE ZAMAN SİLİNİR?
O günün üstünden 1 yıl geçtikten sonra ceza silinir ve sıfırlanır.

ALKOLLÜ EHLİYET CEZASI KAÇ YILDA SİLİNİR?
Bir araç sürücüsünün tekrar cezalarına tabi tutulmaması için ilk ehliyete el konulmasından sonraki 5 yıl boyunca alkollü araç kullanmaktan işlem görmemesi gerekiyor. Böylece alkollü ehliyet cezası sicilinden silinir.

EHLİYET AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?
Ehliyet affı henüz çıkmadı. Çıkması durumunda ise kimleri kapsayacağı bilinmiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ehliyet affı talebinde bulunan MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da Trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce af çıkarılmasını talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem