2023 öğrenci ulaşım desteği başvuruları başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 Öğrenci ulaşım desteği başvurularının başladığını duyurdu.

2023 öğrenci ulaşım desteği başvuruları başladı

 Ailesinden farklı ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve üniversite öğrencilerinin, şehirlerarası ulaşım ücretinin karşılanması için başlatılan yardım programı için başvuru ekranı araştırılıyor. Sosyal yardım alan ailelerinin eğitim gören çocukları için hayata geçirilen program ile bu öğrencilere 750 TL ulaşım desteği sağlanacak.

Peki, Öğrenci Ulaşım Desteği 750 TL başvurusu nasıl, nereden yapılır? Ödemeler yılda iki defa olmak üzere gidiş-dönüş bileti hesaplanarak verilecek. İşte, Öğrenci Ulaşım Desteği başvuru ekranı ve başvuru şartları…

Öğrenci Ulaşım Desteği 750 TL başvurusu nasıl, nereden yapılır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu öğrencilere 750 TL ulaşım desteği başvuruları 2023’e girmiş olmamızla birlikte başladı.

Ailesinin yaşadığı ilden farklı bir ilde İlköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi alan öğrencilere, gidiş-dönüş bileti olmak üzere yılda iki defa yol ücretleri karşılanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 ulaşım desteği başvurularının başladığını duyurdu ve ilk defa uygulanacak olan bu destek programından yararlanacak yaklaşık 400 bini ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrenci için 300 milyon TL’ye yakın bütçe ayrıldığını paylaştı. Bu destek ödemesinden faydalanabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekiyor. Peki, Öğrenci Ulaşım Desteği başvuru ekranı ve başvuru şartları ne? İşte merak edilen tüm detaylar…

2023 ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU BAŞLADI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan ailelerin farklı ilde eğitim gören çocuklarının şehirlerarası ulaşım giderlerinin karşılanması için destek programının başladığını açıkladı. Bakan Yanık yaptığı açıklamasında, ilk defa uygulanacak destek programıyla sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim süreçlerine katkıda bulunacaklarını vurguladı. Yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencisinin yararlanacağı destek programı için 300 milyon liraya yakın bütçe ayırdıklarını belirtti. Öğrenci ulaşım desteğinin üst limiti 750 TL olarak belirlendi. 2022 yılında bu ücret 500 TL olarak belirlenmişti. Öğrencilerin şehirlerarası yolcuklarında yılda iki defa gidiş-dönüş biletlerini devlet karşılayacak. Yapılacak yardımla üniversite öğrencileri 2023 yılında toplam 3 bin TL ulaşım desteği almış olacak.

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ 750 TL BAŞVURU NASIL, NEREDEN YAPILIR?
Bakan Yanık, başvuruların öğrenci veya ailesi tarafından ailelerin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılması gerektiğini belirtti.

Yanık, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımızla öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz," diye konuştu.

 ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Yılda iki defa gidiş dönüş biletleri için verilecek 750 TL devlet desteğinden, sosyal yardım alan ailelerin farklı ilde ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi gören çocuklar yararlanabilecektir. Destekten faydalanabilmek için ailesinden uzakta eğitim gören öğrenciler, 25 yaşının altında, lisans öğrencisi ve Türk vatandaşı olmak zorundalar. Açık öğretim ve uzaktan eğitim gören öğrenciler ulaşım desteğinden faydalanamayacaktır.

ÖĞRENCİLERE ASGARİ ÜCRET KADAR DESTEK 
Cumhurbalkanı Erdaoğan,Başarı Teşvik Programıbaşlığıyla lise ve üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği,YÖK’ün belirlediği başarılı öğrencilere her ay 5.500 TL destek ödemesi yapılacağını duyurmuştu. Bu destekten devlet okullarında dereceye giren öğrenciler ve  sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup öğrenciler faydalanacak. Bu öğrencilere net asgari ücret kadar, yükseköğrenim öğrencilerine asgari ücret kadar ve 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere aylık 100 lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler