Trabzon'da çete çökertildi

Trabzon'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında banka müdürü ve gardiyan gibi kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Trabzon'da çete çökertildi

    

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, valilik toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 3 Kasım tarihinde, bir suç örgütüne yönelik planlı bir operasyon düzenlediğini söyledi. 
    

Operasyonda, A.Y, İ.Ö, M.E, V.U, Ö.U, S.S, A.Ö, A.A, M.Ö, A.K.G, O.A, E.Ç, Y.K, S.K, S.Y, O.U, H.K, K.İ. ve Y.G'nin gözaltına alındığını belirten Kızılcık, bu kişiler arasında, banka müdürü ve gardiyan gibi kamu görevlilerinin de bulunduğunu bildirdi. 

    

Kızılcık, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, değişik çap ve markalarda 5 ruhsatsız tabanca, 10 şarjör, 168 mermi, bir oluklu bıçak, 115 gram kubar esrar, sahte sürücü belgesi, çok sayıda doküman, ajanda, senet, çek ve banka evrakının da ele geçirildiğini kaydetti. 

Operasyonun yaklaşık 11 aylık bir çalışma sonunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Kızılcık, gözaltına alının kişilerin, 25 Aralık 2008 tarihinden bu yana, 2 kamu görevlisine yönelik silahlı saldırı ile silahla yaralama, adam öldürmeye teşebbüs, yağma, iş yeri ve oto kurşunlama, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, darp, tehdit gibi olayları azmettirici ya da bizzat faili olduklarının tespit edildiğini belirtti. 
    

Kızılcık, zanlıların, bu eylemleri ile insanlara göz dağı vererek, toplumda kendilerinden çekinilmesi, korku havası estirerek ve kendileri hakkında olabilecek şikayetleri de engelleyici tedbirleri başvurarak, adalet ve güven duygusunu zedelediklerinin müşahade edildiğini söyledi. 
    

Daha önce, 7 ruhsatsız tabanca ile 69 merminin ele geçirildiği operasyonda yakalanan zanlıların bazılarının, bu operasyondakilerle aynı olduğunu belirten Kızılcık, ''Eylem gerçekleştirmek için kullanılacak olan bu silahların yakalanmasıyla, cinayetle sonuçlanabilecek muhtemel bir olay da son anda engellenmiş oldu'' dedi. 
    

Toplumun huzur ve güvenliğini zedelemeye yönelik eylemlerin kim ya da kimler tarafından yapılırsa yapılsın, üzerine gidileceğini ifade eden Kızılcık, ''Gidiliyor da. Güvenlik güçlerimiz, 24 saat esasına göre şehrin güvenliğinin sağlanması konusunda çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu. 
    

Bu arada, gözaltına alınan 19 zanlının, soruşturmayı Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmesi nedeniyle sabah saatlerinde Erzurum'a gönderildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber