Zorluoğlu Maraş caddesindeki zemin ile alakalı konuştu “Ufak tefek aksaklıklar olabilir”

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu Maraş caddesindeki zemin ile alakalı konuştu “Ufak tefek aksaklıklar olabilir”

Haber61 - Haber Servisi -

Zorluoğlu, açıklamasında Maraş Caddesi’nin zemininde yaşanan sorunla ile alakalı konuştu.

Zorluoğlu “Ufak tefek eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Oranın malzemesinin beş yıllık bir garantisi var. Yani orada ortaya çıkan bütün bozuklukların malzemesini ilgili firma getiriyor, yüklenici firma da geliyor tamir ve bakımını yapıp gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Zorluoğlu ayrıca Maraş Caddesi’nin cephe sağlamlaştırılmasının da başlayacağını belirtti.

Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı:

Maraş Caddesini baştan başa yürüdüm ve ciddi bir sorun da görmedim. Ufak tefek sorunlar var. Maraş caddesi şehrimize çok yakışan bir cadde oldu. Biz orayı tamamen taş da yapabilirdik ama arzu ettik ki onlarca yıldır yayalaştırılması konuşulan bir caddeyi biraz daha farklı bir şekilde yapalım da tüm Türkiye’de gündem olsun. Maksat hasıl oldu mu? Oldu. Tüm Türkiye’de bu gündem oldu. Maraş caddesinin o halı gibi deseni öne çıktı. Oysa sadece yayalaştırma olsaydı Türkiye’nin birçok şehrinde yayalaştırma yapılıyor biliyorsunuz. Ama bizimkinin farkı işte oradaki döşemesi, halı gibi deseni oldu. Trabzon bu yönüyle hakikaten öne çıktı. Ve şu ana kadar da orada öyle çok büyük bir sorun çıkmadı. İnsanlar rahat rahat gidip geliyorlar. Ben de bu sabah müşade ettim. Ufak tefek eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Oranın malzemesinin beş yıllık bir garantisi var. Yani orada ortaya çıkan bütün bozuklukların malzemesini ilgili firma getiriyor, yüklenici firma da geliyor tamir ve bakımını yapıp gidiyor. Üzerine kar yağdığı zaman ne olur? Hep beraber bakacağız. Neticede dünyanın sonu bir iş değil. Belediye buna bir kere para ödedi. Artı bir yükü yok. Malzemenin kendisi tabi ki uygun şartlarda uygun bir yöntemle gösterilmeli. Bazı yerlerde mesela bu tür malzemeler hiç dayanmıyor. Maraş caddesinde şu ana kadar gayet iyi. Yurt dışında ben gezdiğimde çok uzun yıllar dayananını da görüyoruz. Uygun nem oranında uygun işçilikle yapıldığında uzun süre dayanacağını arkadaşlar bize garanti ettiler.

Şehir bence yapılanlarla önce bir mutlu olsun. Maraş caddesi uzun yıllar sonra trafiğe kapatıldı ve bu yaz on binlerce, yüz binlerce insan orayı kullandı. Şu anda da bakıyorum insanlar çok ferah ferah geliyorlar, Kunduracılar’a geçiyorlar, Uzun sokağa geçiyorlar, Meydana geçiyorlar ve orada farklı bir yaşam oluşmaya başladı. Önce bunun mutluluğunu bir yaşayalım. Ufak bazı bölgelerde bozulmalar olmuş. Olabilir. Allah yapısı değil bu haşa. Kul yapısı. Bizim yaptığımız bütün işlerde zamanla kullanıma bağlı olarak ve başka bazı etkilere bağlı olarak bazı bozulmalar olabilir. Ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak Meydan bölgesine adeta göz bebeğimiz muamelesi yapıyoruz ve orada en ufak bozulmalara bile hemen müdahale ediyoruz. Sadece zemin olarak değil. Aydınlatmasından çöp kutusuna kadar, oturma bankından kaldırımının baba taşına kadar bunlara gerçekten özel bir itina gösteriyoruz.

Maraş caddesinin de inşallah cephe sağlıklaştırmasına başlıyoruz. Maraş caddesinin cephe sağlıklaştırması bittikten sonra orası bambaşka bir noktaya gelecek.

Dış cehpeyi yaz sezonuna yetiştirmeye çalışacağız. Eğer yetişmezse turizm sezonunda bırakırız. Bina bina yapılan bir şey yani yol yapmıyorsunuz. Dolayısıyla hizmete yetiştiği yerde bırakırız, son baharda devam ederiz. Ne kadar yetişirse…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber