Kulaklı orman baykuşu yavruları yuvadan uçtu

Zonguldak Milli Egemenlik Tabiat Parkı'nda dünyaya gelen 4 kulaklı orman baykuşu yavrusu gelişimlerini tamamlayarak yuvadan uçtu.

Kulaklı orman baykuşu yavruları yuvadan uçtu
Zonguldak Milli Egemenlik Tabiat Parkı’ndaki yuvada dünyaya gelen yavru baykuşlar büyüdü. Parkı ziyaret edenlerin ilgi odağı olan yavru baykuşlar, gelişimlerini tamamlayarak yuvadan uçtu. Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, yavru baykuşların 27-30 günlük kuluçka döneminin ardından 4 hafta boyunca anne ve babaları tarafından beslendiğini söyledi. Parkta ilgi gören baykuşların sağlıklarını gözlemlediklerini ifade eden Örmeci, şöyle dedi:

"Tüm ziyaretçilerimizin özellikle çocuklarımızın sevgisini kazanan yavrular, büyüdüler ve yuvadan uçtular. Tüm vatandaşlarımızı aileleriyle birlikte tabiat parklarımıza bekliyoruz. Burada onları bekleyen pek çok bitki, hayvan ve kuş türü var. Onları beraberce gözlemleyip tabiatla iç içe hoşça, huzur içinde vakit geçirebilirler."




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler