Çöplüğü çilek bahçesine dönüştürdüler

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde vatandaşlar tarafından çöplük olarak kullanılan ve ıslah edildikten sonra tarımsal faaliyete açılan 20 dönümlük arazinin 13 dönümüne dikilen organik çilekten günlük bin lira gelir elde ediliyor.

Çöplüğü çilek bahçesine dönüştürdüler
Aşağıdoğancılar köyünde atıl olarak duran 20 dönümlük araziyi kiralayan Alaplı Ziraat Odası, 2 yıllık bir çalışma sonucunda tarım arazisine dönüştürdü.

Son iki yılda 13 dönümlük tarlaya çilek diken yetkililer, yılın 6 ayında bahçeden sattığı çileklerden günlük bin lira para kazanıyor.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu yaptığı açıklamada, mayıs ayından başlayarak ekim ayına kadar 13 dönümlük çilek bahçesinde mahsul toplandığını söyledi.

Çilekleri müşteriler kendileri bahçeden toplayarak satın aldıklarını ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Bahçemiz 3. dönem verime yattı. Burada mayıstan başlayarak ekim ayına kadar çilek üretimimiz devam edecek. Bu yıl 5 dönümlük araziye çilek diktik. Geçen yıllardan 7 dönüm daha çileğimiz vardı. Toplam 13 dönüm daha çilek bahçesi halkımızın hizmetine sunduk. Halkımız çilekleri kendisi topladı ve kendisi yedi. Bizim toplama maliyetimiz olmuyor. Bunu diğer fasulye, patlıcan, biber, domates gibi ürünlerde uygulamaya başladık. Halkımız kendisi gelip topluyor. Çilekte pazarlama diye bir sıkıntımız yok. Halk gelip kendisi topladığı için günde bin lira kazanıyoruz. Çilek fındığa en güzel anternatif üründür."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler