Haber61

Haber61

Yusuf’a aferin

Yusuf"a aferin, Bursa ve Beşiktaş"a da bravo!

 

Futbolcu milleti enteresandır. Bazen anlaşılmaz adamlardır. Onların ruhuna inmek lazım.

 

Dün bu futbolcu tipine örnek bir hareket izledik.

 

Yusuf, Trabzonspor kampında Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Maalesef olayın Türkçe"si bu.

 

Mahmut Aksu, Yusuf"u Trabzonspor"a kazandırmak derdindeyken, arkadan Bursa Beşiktaş ile işi bağlıyor. Yusuf da herhalde bu görüşmeden haberdardır.

 

Trabzonspor yönetiminin suçu günahı yok! Ne yapsınlar? Karşılarındaki insanları ciddi, sporun etik değerlerine inanan kişiler olduklarını düşündüler. Yanıldılar.

 

Ben diyorum ki;

Bursalılar Yusuf"u zaten Beşiktaş"a verecekti, Trabzonspor"u fiyatı artsın diye kullandı. Böyledir demiyorum ama bu ihtimali de göz ardı etmeyin.

 

Çünkü her transferin bir öncesi vardır. Altyapısı hazırlanmıştır. Yani öyle bir gecede olacak iş değil bu.

 

Bursa hem Trabzon"la hem de Beşiktaş"la aynı anda masaya oturdu. Beşiktaş"ın her şeyden haberi var, Trabzonspor"un Bursa-Beşiktaş flörtünden haberi yok.

 

Şimdi bunun neresi ahlaki!

 

Futbolun temel değerlerini ön plana çıkarsın diye global markalar Beşiktaş"a, Bursa"ya trilyonlarca para dökmüyor mu?

 

Sponsorlar, kulüplerle anlaşırken bence etik değerler diye bir madde de koymalılar anlaşmaların içine.

 

Yoksa baksanıza, "100 yıllık kulübüz, büyüğüz" diye ortalıkta dolaşanlara.

 

Neyse takmayın kafanıza. İyi de oldu.

 

Yoksa Yusuf o şerefli bordo-mavi bayrağı yalandan öpecekti. Yalandan, "Buraya şampiyonluk yaşamaya geldim, futbolu Trabzonspor"da bırakacağım" diyecekti.

 

Elle gol atarlar, kazanamazlarsa maçları tekrar oynatırlar, bıçakla sahaya inerler. Hepsi 100.yılında şampiyon olur. Kendi aralarında güya etik anlaşması yaparlar ama söz konusu Anadolu takımları olunca bütün değerlerini unuturlar. Nasıl olsa onlara futbolcu satmak için fırsat kollayan başkanlar vardır, olacaktır da. 

 

Böyle bir zamanda, gel de Recep Adanır"ı, Şan Ökten"i, Süleyman Seba"yı, Yusuf Tunaoğlu"nu, Zeki Rıza Sporel"i, Cihat Arman"ı, Ali Sami Yen"i, Baba Gündüz"ü anma.

 

Bunlar kendi tarihlerini de bilmiyor.  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR