Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama: 2023 seçimleri ve Türkiye Vizyonu vurgusu

Yüksek İstişare Kurulu (YİK), Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplandı. Kritik toplantıda Türkiye Vizyonu vurgusu yapılırken, 2023 yılında yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekildi.

Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama: 2023 seçimleri ve Türkiye Vizyonu vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıya; kurul üyeleri Cemil Çiçek, İsmail Kahraman, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kritik toplantıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye Vizyonu ve 2023 seçimlerinin önemine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantıda Kurul üyeleri, Türkiye Yüzyılı vizyonu ve 2023 seçimlerine ilişkin istişarelerde bulunmuş, bu çerçevedeki değerlendirme ve tekliflerini dile getirmişlerdir.

Türkiye’nin son 20 yılda Cumhuriyet tarihinin en istikrarlı siyasi dönemini yaşadığına dikkati çeken Kurul üyeleri, bunun devamı için 2023 yılında yapılacak seçimlerin önemine işaret etmişlerdir. Kurul üyeleri, Türkiye’nin 81 ilinde milletin farklı kesimlerinin, özellikle de gençlerin Türkiye Yüzyılı beklentilerini karşılayacak bir vizyon ortaya koymanın ehemmiyetini vurgulamışlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız toplantıda, 20 yıldır somut eser ve hizmet siyasetiyle milletin karşısına çıktıklarını belirtmiş; 2018 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak hem Cumhurbaşkanlığını kazanarak hem Meclis’te çoğunluğu elde ederek gösterdikleri başarıyı önümüzdeki seçimlerde de tekrarlamayı hedeflediklerini ifade etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Yüzyılı vizyonunu sürdürülebilirliğin, huzurun, başarının, güvenin, istikrarın, üretimin, verimliliğin, gücün, dijitalin, iletişimin, bilimin, kalkınmanın, barışın, değerlerin, haklının, şefkatin, istiklalin, istikbalin ve gençlerin yüzyılı olarak tasarladıklarını ve buna göre hazırlandıklarını belirtmiştir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler