Yomra Sanayi Sitesi temeli atıldı

Yomra’da projelendirilen Sanayi sitesinin temel atıldı.

Yomra Sanayi Sitesi temeli atıldı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’un Yomra ilçesinde Varlıbaş Holding tarafından projelendirilen Yomra Sanayi Sitesi’nin temel atma töreni yapıldı.

Yapılan törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş,  Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, eski Bakan Eyüp Aşık, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmaları öncesinde Hasan Dilaveroğlu tarafından Kuran okundu.

VARYAP Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan vekili ve Holding Ceo’su Mehmet Erdinç Varlıbaş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada 2019 yılının aralık ayına projeyi yetiştireceklerini söyleyerek, “Bu mübarek Ramazan ayının güzel gününde 2-3 ay evvel tanıtım için hep birlikte bulunduğumuz gerek Karadeniz bölgemizin gerek gözbebeği şehrimizin ticaret hayatına değer katacağına inandığımız bu projemizin temel atma töreninde bizleri yalnız bırakmadınız. 2019 yılının Aralık ayına bu projeyi yetiştirmek istiyoruz. Büyük bir heyecanla hayata geçirmek üzere şehrimize ve ülkemize tanıttığımız projemizin altyapı çalışmalarını tamamladık. İnşaat ruhsatını aldık. İlk kazmayı vurmak üzere burada bulunuyoruz. Bütün çalışmalarımızı yaptık. Çalışacağımız firmalarla görüşmelerimizi yaptık. Proje çok büyük beğeni oluşturdu. Bundan sonrasında sorumluluğumuzda daha çok üzerimize bindi. İnşallah 1-1,5 yolda projeyi kullanıcılara sunmak istiyoruz” dedi.

Yomra Sanayi Sitesi temeli atıldı

VARYAP Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Trabzon hepimizin gözbebeği. Benim hayatımın önemli yıllarının geçtiği yer. Doğduğum büyüdüğüm öğrenimimin bir bölümünü burada yaptığım, vefa borcumun olduğu bir yer. Trabzon ekonomisinin geliştirilmesine istihdamın artırılmasına marka değerine değer katacak projeler yapmayı inşallah Allah bize nasip eder. Bu harsa 10 sene önce bizim Trabzon’a bir sanayi tesisi kazandırma çalışmalarımız devam ederken, Yomra Belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun beni arayarak onun hayretleri ile bu aşamaya gelen bir proje. Başkan teşekkür ediyorum. Bu proje onun projesi” dedi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıoğlu, “Biz Yomra ilçesi olarak marka bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İllerimiz hep batıya doğru gelişim gösterirken biz bu algıyı kırarak doğuya doğru gelişim gösterdik.  Yapılamayacak hiçbir hizmetimiz kalmadı ilçemizde sanayi sitemiz eksikti. Bunu da Sayın Süleyman Varlıbaş Ağabeyimin katkıları ile bunu yaptık. Hem ilimizde hem ilçemizde acil sanayi sitesine ihtiyacımız olduğunu söyledik. Şehre en yakın mesafedeyiz. Projemiz 330 işyerinden mevcuttur. Her türlü sosyal donatıları düşünülmüş bir projedir” dedi.

Ortahisar Belediye başkanı Ahmet metin Genç, “çok güzel bir lansmanı yapılmıştı. Şimdi temel atma törenindeyiz. Partimizden sonra bir ivme var. Yomra ziyaretlerimizde Yomra’nın il yatırımları alan bir ilçe olduğunu ve doğuya büyüyen bir şehir olduğumuzu söylüyorduk. Yomra’mız şu anda da bir il yatırımlarından birini alıyor. Hepimiz istihdam nedeniyle muhataplık yaşıyoruz talepler geliyor. Bu proje ile istihdam konusunda da önemli bir gelişim kaydedeceğimizi düşünüyorum. Doğduğu şehre bir vefa örneği olarak yaptığı yatırım nedeniyle tebrik ediyorum. Şehrimizdeki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen yatırım sahibini kutluyorum” dedi.

Yomra Sanayi Sitesi temeli atıldı

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Burada çok güzel iş aş üretilecek. İnsanların buarad ekmek kazanabileceği 330 işyeri olacak. 3 kişi olsa bin kişi yapar. Bu çok önemli bir çalışma. Ben Süleyman Ağabeyi ve evlatlarını kutluyorum. Doğdukları şehre bu yatırımları yapmalarının örnek bir davranış olduğunu düşünüyorum. Sayım Cumhurbaşkanımızın özel yasa çıkararak bakanımızın da bir fiil takip ettiği yatırım adasında kısa zamanda şehrimize kazandırılacak. Bu küçük sanayi sitelerinin olması çok önemli. Hunlar gelecekle alakalı bizleri sevindiriyor. İkinci devlet Üniversitesinin, 900 yataklı şehir hastanesinin olması guru verici çalışmalar. Türkiye’de ekonomik kriz var diyerek yaygara koparmaları, dövizle oynayanlara bu yatırımlar çok önemli bir ders. Bu yatırımın Yomra’ya ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. Çalışan insanlar artacaktır ve Trabzon’umuza değer katacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Dünya hepimizin gözü önünde değişik bir hal almaya başladı. Değişik plan ve programlar yapılıyor. Ülkemizin etrafında her türlü entrika uygulanıyor. İllet olarak birlik ve beraberlik içerisinde, milletimizin her bir ferdi ile çalışarak gayret ederek bütün bunlara karşı diyoruz ki 2023 Türk asrı olacaktır. Bütün bunlara karşı Türkiye en gelişmiş 10 ekonomisinden biri olacaktır. Bunu Varlıbaş ailesi gibi ülkesini illetimi bir sevda ile seven işadamlarımızın ve milletimizin gayretli, çalışmaları ile söylüyoruz.   Burada yapılacak olan işyerleri ile istihdama katkı olacaktır. Verimli bir çalışma olacaktır. 2019 Aralık biraz uzak gibi bunu daha erken bir tarihte bitirilebilir. Bu mekanda bir ara eleman yetiştirme konusunda bir eğitim birimi olabilir mi, düşünülmesi lazım. Birlik ve beraberlikle bütün engelleri aşacağız. Taş taş üstüne koyuyoruz. Trabzon halkı adına Varlıbaş ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Yomra Sanayi Sitesi temeli atıldı

SANAYİ SİTESİNDE NELER VAR?

45.000 m²lik arsa üzerinde inşa edilecek olan Yomra Sanayi Sitesi; ofis binası, mescidi, yemek yeme alanları, konaklama olanağı ve berberden eczaneye günlük ihtiyaçların kolayca karşılanabileceği sosyal çarşısı bulunuyor. Sanayi sitesi içerisinde 33 m² ile 1,920 m² arasında değişen; birleştirmeye, büyütmeye müsait, farklı kullanım alternatiflerine uygun şekilde planlanan işyerleri, 7,549 m² olarak tek blok halinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber